Emekliye Yüzde 8 Ek Ödeme ve Maaş Zammı

Emeklilere intibak yasası ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada düzenlemenin taslak haline getirildiğine ve yılbaşından sonra meclise sunulduğuna yer verildi.

Emekliye Yüzde 8 Ek Ödeme ve Maaş Zammı

Emeklilierin beklediği intibak yasası meclise sunuluyor.

2000 yılındna sonra emekli olan vatandaşlar maaş sorunu yaşıyor. 2000 'den önce emekli olanlardan çok daha az maaş alan emekliler , AYM 'ye başvuru yapmış , Anayasa Mahkemesi ise yasa düzenlemesi ile bu sorunun çözüleceğini belirtmiş ve adres olarak Meclisi göstermişti. 

Ombusman 'a bireysel başvuru yapıldı. Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yapılan inceleme , daha sonra idare mahkemesine taşındı. İdare Mahkemesi 'nden Yargıtay 'a daha sonra AYM 'ye giden intibak düzenlemesi, “Kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlara ilişkin şikayetlerin, bireysel başvuruda incelenemeyeceği belirtilmiştir” kararı ile kabul edilmedi ve TBMM işaret edildi. 

Bu karar sonrası gözler meclise dönmüştü. Adeta yılan hikayesine dönen intibak yasası ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 

2 MİLYON KİŞİYİ KAPSAYACAK

TBMM 'de yapılacak intibak düzenlemesi ile 2 milyondan fazla emeklinin maaşlarında düzelme olacak. 

YILBAŞINDAN SONRA MECLİSTE

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, taslak halinde teklifin hazırlandığı ve 1999 ile 2008 yılları arasında aylık bağlama oranını düşüren uygulamaların kaldırılmasının amaçlandığı bildirildi. 

Söz konusu tasarı ile emekli maaşları arasındaki farklar kapatılacak. Öte yandan yeni emekli olan vatandaşların maaşlardaki yüzdeki 40 'lık kaybın da önüne geçilecek. Bunun yanı sıra emekli maaşlarına yapılan yüzde 4 'lük ek ödeme yüzde 8 'e çıkacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA