Emeklilerin bir masrafı daha azaldı! O tarihten sonra yüzde 25 indirim müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, emekliler için müjdeli bir haberle gündemi sallıyor! Yeni dönemde, emeklilere yönelik önemli bir adım atılarak, ulaşımda, su faturalarında ve sosyal tesislerde yüzde 25 indirim uygulanacak. Başkan Aktaş, bu indirimin yanı sıra, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda 2 kez Türk Lirası cinsinden 1.500 nakdi destek sağlanacağını duyurdu. İşte detaylar...

Emeklilerin bir masrafı daha azaldı! O tarihten sonra yüzde 25 indirim müjdesi!

Bursa'nın önde gelen isimlerinden olan ve sosyal belediyecilik anlayışını en güzel şekilde sergileyen Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, emekli vatandaşlara yönelik yeni dönemde bir dizi ayrıcalık sağlayacaklarını duyurdu.

Başkan Aktaş, 65 yaş üstü kişilere yönelik ücretsiz ulaşım hizmetinin önemine vurgu yaparak, bu hizmetin sosyal devlet olmanın ve sosyal belediyecilik yapmanın bir gereği olduğunu belirtti. 65 yaş üstü vatandaşların hiçbir sıkıntı yaşamadan ücretsiz olarak taşındığını ifade eden Başkan Aktaş, özel sektörü bu konuda sübvanse ettiklerini dile getirdi.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN EMEKLİLERE YENİ MÜJDE

Bursa'nın önde gelen isimlerinden olan ve sosyal belediyecilik anlayışını en güzel şekilde sergileyen Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, emekli vatandaşlara yönelik yeni dönemde bir dizi ayr

Cumhurbaşkanımızın bu yılı 'Emekli Yılı' ilan etmesinin ardından, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, emeklilerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla mevcut çalışmaları geliştirerek yeni adımlar atacaklarını açıkladı.

Başkan Aktaş, yaş kısıtlaması olmadan tüm emeklilere ulaşımda yüzde 25 indirim sağlanacağını duyurdu. Bu indirimin yanı sıra, su faturalarında da emeklilere yüzde 25 indirim yapılacağını belirtti. Ayrıca, sosyal tesislerde de emeklilere yüzde 25 indirim sağlanacağını ifade etti.

Emeklilere yönelik indirimlerin yanı sıra, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda da emeklilere destek olacaklarını vurgulayan Başkan Aktaş, yılda 2 kez olmak üzere her bir emekliye 1.500 Türk Lirası nakdi destek sunacaklarını açıkladı. Başvuru sürecinin uzatıldığını belirten Başkan Aktaş, tüm emeklilerin bu destekten yararlanmasını arzuladıklarını ifade etti.

Emeklilere sağlanacak indirim ve nakdi desteğin yanı sıra, kültür gezileri düzenleneceğini belirten Başkan Aktaş, emeklilerin yıllarca çalıştıktan sonra hayatın yoğun temposunda fırsat bulamadıkları gezi, görme ve eğlenme gibi aktiviteleri gerçekleştirebilmeleri için turistik geziler düzenleneceğini ifade etti. Şehir içi veya şehir dışına yapılacak olan tur gezilerine tüm emeklilerin en az bir kez katılmasını umduklarını dile getirdi.