Ekmek Fiyatlarına Zam Açıklaması: "Kaçınılmaz"

Son dakika haberi: Ekmek fiyatlarına zam ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamda girdi fiyatlarının 2 ayda çok arttığını , zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Ekmek Fiyatlarına Zam Açıklaması: "Kaçınılmaz"

Ekmek fiyatlarına zam açıklaması.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan bir son dakika açıklaması geldi. Balcı yaptığı açıklamada, son dönemlerde girdi fiyatlarının sürekli olarak arttığını, 2 aydır bu artışın hızlı şekilde olduğunu söyledi ve zam gelmesinin kaçınılmaz olduğuna yer verildi. 2 aydır girdi fiyatlarının, masrafların sürekli yükseldiğini belirten Balcı, "Zor durumda olan fırıncı esnafımızın fiyat artışına gitmesi kaçınılmaz olmuştur. Yetkililere sesleniyorum, gerekli çalışmayı bir an önce yapmaları gerekiyor. Girdi fiyatlarındaki artışları kabullenmek söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı. 

TEMMUZ'DA 104 LİRA, BUGÜN 158 LİRA

Halil İbrahim Balcı yaptığı açıklamasının devamında, un fiyatlarının Temmuz ayından bu yana sert yükseldiğini söyledi. Temmuz ayında bir çuval un fiyatının 104 lira olduğunu , bugün ise fiyatın 158 liraya yükseldiğini söyledi. Toprak Mahsulleri Ofisinin müdahalede geciktiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Balcı "TMO müdahaleyi yapmakta gecikti. Ekim ayında gümrük vergisi sıfırlandı. Buna rağmen iç piyasada fiyat düşmedi. Un fiyatları her gün değişiyor. Bu durum daha önce görülmedi. Ekmek fiyatlarında artış konusunda, girdi fiyatlarına ilişkin çalışmaların neticesi beklenecek"dedi.

İSTANBUL'DA ZAM GELDİ

İstanbul'da ekmek fiyatı son olarak 1,75 TL'den 2 TL'ye çıkmıştı.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA