Ekmek Fiyatlarına Zam Açıklaması: Ekim Ayında..

Son dakika açıklaması: Cumhuriyet'e konuşan İstanbul Ticaret Odası 12 No 'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir, önümüzdeki ay ekmeğin 1.75 TL olması için zam teklifi sunacaklarını söyledi.

Ekmek Fiyatlarına Zam Açıklaması: Ekim Ayında..

Ekmeğe zam açıklaması.

Cumhuriyet Gazetesi 'nden Gamze Bal bugün kaleme aldığı yazısında,  İstanbul Ticaret Odası 12 No 'lu Ekmek Un ve Unlu Mamuller Meslek Komitesi Başkanı Hasan Demir ile yaptığı röportajını yayınladı. 

Geçtiğimiz 10 Ağustos 2019 günü İTO meclisine sunulan ekmek fiyatlarına zam taleplerinin önceki günkü toplantıda reddedildiğini, ancak bir ay sonra yeniden zam teklifi sunacaklarını söyledi.

"DOĞALGAZ VE ELEKTRİK ZAMMI BİZİ ZORLADI"

Demir konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar bizi daha da zorlamaya başladı. Gelecek ay, zam teklifimizi daha gerekçeli olarak sunacağız" dedi.

9 AYDA YÜZDE 50 ZAM GELDİ

2015'ten önce 50 kg'lik  bir çuval un 55 TL 'den satılırken 250 gram ekmeğin 1.25 TL'ye satıldığını söyleyen Demir, "Bugün 50 kiloluk bir çuval un 110 TL'ye çıktı, ancak 250 gram ekmek 1.5 TL'den satılıyor. Yalnızca undaki artışlar bile durumun vahametini görmek için yeterli. 200 gram ekmeğin 1.40 TL'ye, 250 gram ekmeğin de 1.75 TL'ye çıkmasını talep ediyoruz" dedi.

UN , MAYA, DOĞALGAZ VE ELEKTRİĞE 9 AYDA YÜZDE 30 ZAM GELDİ

2019 yılında şimdiye kadar un, maya, doğalgaz, elektrik ve yakıt gibi giderlere yüzde 30 oranında zam geldiğini söyleyen  fırıncılar, bu maliyetleri karşılayamayarak ya kepenk indirmeye ya da işletmesini devretmeye başladı.

Konu ile ilgili konuşan Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Başkanı Av. Çetin Keçeli, yalnızca 2019 genelinde İstanbul'da yaklaşık 100 fırının maliyetlerini karşılayamayarak kapandığını ifade etti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA