Dolar, Tüm Para Birimlerine Karşı Güçlendi: İşte Yurt İçinde Kurlarda Son Durum

Dolar endeksi ABD ekonomisinin diğer büyük ekonomilerden çok daha iyi durumda olması nedeniyle 105 seviyesine sabitlendi. ABD Merkez Bankası'nın Fed’in bu ayki toplantısında faizleri sabit bırakması bekleniyor. Dolar/TL kuru ise yeni güne 26,8060 lira seviyelerinde başladı.

Dolar, Tüm Para Birimlerine Karşı Güçlendi: İşte Yurt İçinde Kurlarda Son Durum

ABD ekonomisinin resesyona girme ihtimali azalırken dolar endeksi 105 seviyesine yükseldi. Dolar küresel piyasalarda tüm para birimlerine karşı elini güçlendirdi. Yurt içinde kurlar yeni güne sakin bir seyirle başladı. Dolar 26,8060 lira, Euro 28,7702 lira, Sterlin 33,5006 liradan işlem görüyor.

FED, Bu Ay Pas Geçecek

Dolar endeksi perşembe günü 105 yakınlarında sabitlendi. ABD ekonomisinin diğer büyük ekonomilerden çok daha iyi durumda olması nedeniyle faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağı beklentileri yükseldi.

ABD'de ISM Hizmetleri PMI Ağustos ayında beklenmedik bir şekilde altı ayın en yüksek seviyesine çıktı. Çin ve Avrupa PMI'ları ise beklentilerin altında geldi. Şimdilik Fed'in bu ay faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor ve Kasım ayında 25 baz puanlık bir artış ihtimali şu anda yüzde 47 seviyesinde bulunuyor.

Dolar, çoğu majör para birimine karşı birkaç ayın en yüksek seviyelerine ulaştı; en belirgin satın alma faaliyeti ise yen ve antipodean para birimlerine karşı gerçekleşti. Bu arada İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey Çarşamba günü yaptığı açıklamada, enflasyonist baskıların devam etmesine rağmen merkez bankasının sıkılaştırma döngüsünün sonuna "çok daha yaklaştığını" söyledi.

ABD'de Petrol Fiyatları Terdirginliği

İnfo Yatırım’ın günlük döviz bülteninde şu ifadelere yer verildi: EURUSD paritesinde temkinli görünüm hakim. Euro Bölgesi’nde dün ECB üyelerinin konuşmaları takip edildi. ECB’den Knot eylül toplantısında faiz artırım ihtimalinin gündemde olduğuna dikkat çekerken Kazimir önümüzdeki hafta faizlerin 25 baz puan artırılmasının gerekli olduğunu vurguladı. ECB’den Villeroy ise faizlerde zirveye çok yakın olduklarını ve enflasyondaki düşük seviyelerin korunması gerektiğini ifade etti.

Diğer yandan artan petrol fiyatlarıyla ABD’de enflasyon endişeleri yeniden gündeme gelirken Fed üyelerinin mesajları varlık fiyatlamalarında belirleyici oluyor. Fed’den Collins enflasyonda baskının devam ettiğini ve soğumanın sürdürülebilir olması gerektiğini bildirdi. Bugün Euro Bölgesi’nde açıklanacak büyüme verisi paritenin seyrinde belirleyici olabilir.

Destekler: 1.0691 – 1.0648 – 1.0607
Dirençler: 1.0740 – 1.0782 – 1.0814