Dolar Euro ve Altının Faiz Kararına İlk Tepkisi

Son Dakika. Merkez Bankası para politikası faiz kararını açıkladı. Açıklanan karar sonrası dolar ve altında hareketlilik nasıl oldu.

Dolar Euro ve Altının Faiz Kararına İlk Tepkisi

Merkez Bankası kararı sonrası piyasalar hareketlendi. Karar öncesi rakamlara göre dolar yükselişe geçerken Euro ve altında gerileme görüldü.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Eylül ayı faiz kararını açıkladı. Karara göre faiz yüz baz puan düşürülerek yüzde 12’ye geriledi. Fed’in dün akşam saatlerinde açıkladığı karar sonrası dolar yükselişe geçerken tarihi seviyeyi aşarak yeni rekorunu gördü. 2022 yılının aralık ayında 18 lira 36 kuruş zirvesini gören dolar bu zirveyi yakaladı ve geçti

Dolar

Merkez Bankasının faiz kararını açıklamasından hemen önce zirve seviye olan 18 lira 36 kuruş seviyelerinde ilerleyen dolar, Merkez Bankasının kararı sonrası tarihi zirveyi yenileyerek 18 lira 41 kuruşa kadar yükseldi.

Euro

Euro, Fed’in faiz kararı sonrası sert düşmüştü. 18 lira seviyelerine kadar gerileyen Euro, yeniden toparlanarak karar öncesi 18 lira 14 kuruş seviyelerine kadar yükseldi. Merkezin kararı sonrası 18 lira 17 kuruşa kadar çıkan Euro, 18 lira 13 seviyelerine geriledi daha sonra.

Altın

Altında tıpkı Euro gibi Fed kararı sonrası düşüş yaşamaya başlamıştı. Son dönemlerde düşüşüne Fed kararıyla devam eden gram altın tıpkı Euro gibi düşüş yaşadı. 977 liraya kadar gerileyen gram altın, tekrardan yükselmeye başlayarak 988 liraya kadar yükseldi. Karar öncesi gram altın 985 liradan işlem görüyordu. 984 liraya gerileyen gram altın ise tekrardan karar öncesi seviyesine çıktı.

Şimdi herkesin aklında piyasaların hareketliliğinin nasıl devam edeceği konusu yer alıyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /