Çalışanlar 35 bin 500 TL nakit parayı kapacak! Başvurusuz anında hesaba yatacak

Mart ayının son günleri yaklaşırken güncel gelişmeler de yakından takip ediliyor. Yeni açıklamalar bankalarla maaş zammı konusunda anlaşmaya varılmasının ardından geldi.

Çalışanlar 35 bin 500 TL nakit parayı kapacak! Başvurusuz anında hesaba yatacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarında emeklilere yönelik promosyon ödemelerinde artış yapılacağını duyurdu. Bu artış nedeniyle üç yıl kamu bankasından maaş almayı taahhüt eden emeklilere maaş skalasına göre 8 bin TL'den 12 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi verileceği açıklandı. Bu kapsamda Mart ayının son günlerine yaklaştığımız şu günlerde, bankalarla çalışanlara yönelik maaş artışlarına ilişkin anlaşmaların imzalandığı konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla duyurular yayınlanmaktadır.

Maaş promosyonu 35.500 TL!

Çalışanlar 35 bin 500 TL nakit parayı kapacak

Mart ayının başından bu yana maaş terfilerine ilişkin açıklamalar yapılırken Dilovası Eğitim Bir Sendikası Şube Başkanı Suat Atbaş, açıklamasında 35 bin 500 TL tutarında terfi anlaşması yapılacağını duyurdu. Bahsi geçen reklam anlaşmasını sosyal ağ hesabından anlatan Suat Atbaş şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Eğitim Bir Sen ailesi bildiğiniz gibi 22 Mart 2024 tarihinde Dilovası'nda Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda faaliyet gösteren Milli Eğitim Topluluğu'nun banka ihalesi sabah saat 10.00'da başladı ve az önce bitti. İhale öncesinde ihaleye girecek ve katılma potansiyelinde olan bütün bankalar sendika liderliğimiz tarafından ziyaret edilmiş, eğitim camiasının bu süreçteki beklentileri vurgulanarak paydaşlara aktarılmış ve bugün ihalemizin sonuçlarının alınmasını sağlıyoruz. Sahada yapılan toplantılar ve sürecin dikkatle takip edilmesi, elde edilen artış ilerlemesini değerlendirdiğimizde olumlu olarak yansıyor. İhalenin sonunda Dilovası İş Bankası 3 yıl süreyle 35.500 TL promosyon bedeli vererek ihaleyi kazandı. Sendika olarak genel olarak eğitim çalışanlarının, özelde ise üyelerimizin kazançlarını artırmaya devam edeceğiz.

Maaş promosyonu Mart 2024

35.500 TL'lik promosyon anlaşmasının yanı sıra ülke genelinde çeşitli kurum, belediye, müdürlük ve işyerlerinde çalışanlara yönelik teşvik maaşlarının belirlenmesi için de görüşmeler sürüyor. Bu kapsamda gelecekteki maaş artışları konusunda anlaşmaya varıldığında kamuyu bilgilendirme duyuruları yayınlanacaktır.