Bu sene patates çiftçiyi sevindirdi

Tokat'ın Erbaa ilçesinde hasadı başlayan patates üreticinin yüzünün güldürdü. Tarlada kilogram satış fiyatı 7,5 TL'ye kadar yükselen patates üreticini bu sefer sevindirdi.

Bu sene patates çiftçiyi sevindirdi

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte meyve ve sebzelerin hasadı başladı. Tokat Erbaa ilçesinin verimli arazilerinde üretimi yapılan patates hasadı ise toplamda4 bin 200 dekar alanda devam ediyor. Geçen sene tarlada satışı 1,2 liradan alıcı bulurken, bu sene verimi artan patates tarlada 7,5 liradan satışa çıktı. Satış fiyatı çiftçinin yüzünün güldürürken patateste gerçekleşen verim artışı ise çiftçinin kazancının artmasını sağladı. Hava şartları sebebiyle üründe verim artışı yaşadıklarını belirten üreticiler, "Sezon başında bol bereketli bir yıl bekliyorduk. İklim şartlarından dolayı beklentilerimizin karşılığında iyi bir netice aldığımızı görüyoruz. Allah bereket versin, yüzümüzü güldürdü. Ürünün kalitesi iyi" dedi. 


Patatesin kilosu 7,5 lira
 Erbaa'da patatesin kilogram fiyatının tarlada 6,5 ile 7,5 lira arasında değiştiğini ifade eden üreticiler fiyatlarda çok büyük değişikliklerin olmayacağını ve fiyatların bu seyirde gideceğinin ifade ettiler. Patates fiyatlarında sezon sonuna belki kışa yönelik artış olabileceği aktarıldı. Hasadın en yoğun yapıldığı bu dönemlerde, yoğun üretimin olduğu zamanlarda fiyatların 6,5 lira ile 7,5 lira arasında değiştiği ve bu fiyatların daha da yükseleceğini beklediklerini aktardı.