Brent Petrol Fiyatları Hızla Yükseliyor: Enflasyon Endişesi Artıyor

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kesintilerini uzatma kararının ardından gerildi. Arz paniği ve kesinti kararı enflasyon küresel bazda enflasyon endişelerini artırırken petrol fiyatları yılın en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Dün 90,37 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 90,04 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Bugün ise uluslararası piyasalarda fiyat 89,89 dolardan işlem görüyor.

Brent Petrol Fiyatları Hızla Yükseliyor: Enflasyon Endişesi Artıyor

Petrol fiyatlarında zirve görüldü! Son 10 ayın zirvesine yükselen Brent petrol varil fiyatı, 90 doları aştı. Suudi Arabistan ve Rusya'nın üretim kesintisi kararı, fiyatlamalarda etkili olurken, küresel enflasyon endişeleri de arttı. Dün yükseliş eğilimini üst üste 6. işlem gününe taşıyan Brent petrolün varil fiyatı, Kasım 2022'den bu yana en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.

Yatırımcılar, Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintilerini ekim ayını dahil edecek şekilde uzatmasını bekliyordu.

Suudi Arabistan ve Rusya’nın Kararı Etkili Oldu

Suudi Arabistan dün, temmuz itibarıyla uyguladığı günlük 1 milyon varil gönüllü petrol üretimi kesintisini yıl sonuna kadar devam ettireceğini duyurdu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da ülkesinin günlük 300 bin varil seviyesindeki gönüllü petrol ihracat kesintisini yıl sonuna kadar uzattığını bildirdi.

Enflasyon Endişeleri Fiyatı Bir Miktar Düşürdü

Petrol fiyatları yeni güne yatay seyirle başlarken, yüksek fiyatlardan faydalanmak isteyen yatırımcıların kar amaçlı satışları ile enflasyona ilişkin endişelerin tekrardan alevlenmesi fiyatlarda bir miktar düşüşe neden oluyor.

Brent petrolde teknik olarak 90,04 ile 90,28 dolar aralığının direnç, 89,80 ile 89,56 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.