Borsada Çalkantıdan 2 Milyar Zarar Çıktı

Borsa İstanbul’da kamu bankaları ile birkaç reel sektör hisselerinde kurulan sistem ile yapılan ve 1,5 ayda ters etki yaratan operasyon nedeniyle yaklaşık 2 milyar TL zararın olduğu tespit edildi. Bazı borsa oyuncularının vadeli işlemler Piyasasında yani VİOP olağan üstü riski bulunan bazı hisselerin 10’un üzerinde yükselmesine rağmen daha sonra sert bir düşüş yaşadı.

Borsada Çalkantıdan 2 Milyar Zarar Çıktı

Bu sert düşüşe neden olan hareketlerden sonra bir araya gelen ekonomi yönetimi ile aracı kurumlar meydana gelen bu olumsuzluk sistem sorununu ortaya çıkarmıştır denildi. Meydana gelen bu zararların aracı kurumlar tarafından üstlenilmesi gerekir ve bu gibi durumların yeniden yaşanmaması gerektiğini söylediler.

Aracı kurumlar likidite sorunu olarak ortaya çıkan bu olumsuzlukları çeşitli alanlardan kaynaklar bularak meydana gelen bu zararı göğüslemeye başladılar. Yaklaşık bu zarar 1,5 ile 1,8 milyar TL arasında olduğu ortaya çıktı. Bu zarara ilave olarak ise hisselerdeki hareketleri başlatan yatırımcılarında kazandıklarından fazla zarara uğradıkları belirtildi. Yatırımcıların zararları yaklaşık 500 milyon TL olduğu tahmin edilmektedir.