Bankalara Kredi Talimatı! Limit Yükseliyor!

Merkez Bankası'nın kredi kararlarıyla ihracatçılara destek veriliyor. Reeskont kredilerinde limit artışıyla günlük limit 5 kat yükseliyor. Ek döviz satış şartları kalkıyor. Hazine Bakanı ihracatı destekleyeceğini açıkladı.

Bankalara Kredi Talimatı! Limit Yükseliyor!

Merkez Bankası'ndan Flaş Karar: Reeskont Kredilerinde Limit Artışı

Merkez Bankası, piyasa beklentilerine yetişemeyen 250 baz puanlık artışla faiz oranlarını yüzde 17,50 seviyesine çıkardı. PPK metninde, "Kurul, mevcut mikro- ve makroihtiyati çerçeveyi, piyasa mekanizmalarının işlevselliğini artıracak ve makro finansal istikrarı güçlendirecek şekilde sadeleştirmektedir. Sadeleşme süreci, etki analizleri dikkate alınarak kademeli olarak devam edecektir. Bu kapsamda Kurul, faiz artırımının yanı sıra, parasal sıkılaştırma sürecini destekleyecek seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma kararları almıştır" ifadelerine yer verildi.

İhracatçılara Destek: Reeskont Kredilerinin Limiti 1,5 Milyar TL'ye Yükseltildi

Merkez Bankası'nın açıklamasının ardından bankalar da harekete geçti ve ihracatçıların reeskont kredisine destek vermek için günlük limitleri 5 kat artırarak limiti 1,5 milyar TL'ye yükseltti.

Bu kararla birlikte ihracatçılara sağlanan destek artarken, ihracat artışına katkıda bulunanlara öncelik verilecek. Ayrıca, KOBİ'lerin reeskont kredilerindeki payı da artırılacak.

hesap-makinesi2-001.jpg

Önden Satış Şartları Kaldırılıyor!

Aynı zamanda, Merkez Bankası'nın sadeleşme sürecinde reeskont kredilerinde %30 ek döviz satışı şartı ve önden döviz satışı gibi koşullar da kaldırılacak.

Bakan Şimşek'ten İhracata Destek Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili resmi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Programımızın en büyük önceliklerinden birisi ihracatın güçlü bir şekilde desteklenmesidir. İç talebi dengeleyici tedbirler alırken, ihracata da maksimum destek sağlayacağız. Yur