Bakan Şimşek Açıkladı! 12 Ay Geri Ödemesiz 350.000TL Kredi Fırsatı

Bakan Şimşek'ten İş Kurma Desteği! 12 Ay Geri Ödemesiz 350.000 TL Kredi İmkanıyla Hayallerinizi Gerçekleştirin! Başvurular Başladı! İşte detaylar!

Bakan Şimşek Açıkladı! 12 Ay Geri Ödemesiz 350.000TL Kredi Fırsatı

İş Kurmak İsteyenlere 350.000 TL Kredi Fırsatı!

Bakan Mehmet Şimşek, yerli ekonominin canlandırılması için yeni kredi avantajlarını açıkladı. KOSGEB, ülkede 6 milyon TL'ye kadar destek sağlarken, girişimcilere de önemli fırsatlar sunmuştu. Ancak iç piyasayı hareketlendirecek önemli fırsatlara da ihtiyaç vardı. Bu kapsamda, çeşitli hibe desteği paketleriyle vatandaşa yeni fırsatlar sunulması amaçlanıyor.

60 Ay Vadeli Yüksek Kredi İmkanı!

Bakan Şimşek, KOSGEB aracılığıyla yeni girişimcilere, iş kurmak isteyenlere veya işini geliştirmek isteyenlere özel kredi imkanı tanınacağını belirtti. 350 bin TL'ye kadar olan kredilerde 60 ay vadeli ödeme seçeneği sunulacak. Ayrıca, ilk 2 yıl geri ödemesiz olarak kullanıcılarımızın hizmetine sunulacak. Sonrasında ise 36 aylık vadeli ödeme planıyla aylık 9.722 TL'lik taksit seçeneğiyle geri ödeme yapabilecekler.

para2.jpg

Başvuru ve Detaylar

Eğer iş kurmak isteyen, işini geliştirmek isteyen veya yeni bir iş fikrine sahip olan girişimcilerdenseniz, bu destekten yararlanabilirsiniz. Başvuru için aşağıdaki koşulları sağlamanız gerekmektedir:

  • Üniversitelerin yüksekokul veya fakültelerinden mezun olmalı,
  • Mezun olduğu bölümle ilgili herhangi bir iş tecrübesi bulunmamalı,
  • Kendi işini kurmak isteyen veya kendi işini kurmuş olan 35 yaşını aşmamış olmalı.

Örneğin; eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacı, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukat, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktoru, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu veya mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi gibi.

Kredi Limiti: 350.000 TL

Kredi Türü ve Vadesi: Taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir.

En Az İlkokul Mezunlarına 250.000 TL Desteği!

Yukarıdaki destek programı 2 ve 4 yıllık mezunlara yönelikken, en az ilkokul mezunlarına verilen destek ise 250 bin TL'ye kadar. Başvuru koşulları ise şu şekildedir:

  • Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen/kurmuş olan,
  • İlgili işle ilgili faaliyeti yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olduğu kanaati edinilen,
  • En az ilkokul mezunu,
  • 45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir.

Ayrıca, girişimcinin gazi, şehit/gazi yakını veya engelli olması durumunda yaş şartı 55 olarak uygulanacaktır. (45 yaşını aşmış girişimcilerin başvuruları yalnızca standart başvuru süreci -şube kanalı- ile alınabilecektir.)

Örneğin; konfeksiyon sektöründe uzun yıllar faaliyet gösteren satış yetkilisinin kendi iş yerini kurması gibi.

Kredi Limiti: 250.000 TL

Kredi Türü ve Vadesi: Taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir.