Bakan Bugün Açıkladı: Türkiye 33. Sıraya Yükseldi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dünya bakasınca hazırlanan iş yapma kolaylığı endeksinde Türkiye'nin geçtiğimiz sene sağlanan 17 basamaklık yükselme ile 43'üncü sıraya geldiğini hatırlatarak, 2020 raporuna göre Türkiye'nin 10 sıra daha yükselerek 33. ülke konumuna geldiğini söyledi.

Bakan Bugün Açıkladı: Türkiye 33. Sıraya Yükseldi

Bakan Bugün Açıkladı: Türkiye 33. Sıraya Yükseldi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye'nin iş yapma kolaylığı endeksinde dünyadaki ülkeler sıralamasında 33. sıraya yükseldiğini söyledi. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Albayrak şu ifadeleri kullandı: 

Dünya Bankası’nın hazırladığı İş Yapma Kolaylığı Endeksi’nde (Doing Business Index) geçtiğimiz yıl sağlanan 17 basamaklık yükselme ile 60. sıradan 43’üncülüğe çıkmıştık.

Bankanın bugün açıklanan 2020 raporuna göre de 43. sıradan 10 sıra daha yükselerek 33. ülke konumuna geldik.

Bakanlığımız liderliğinde yürüttüğümüz İş Yapma Kolaylığı Reform Çalışmalarına katkı sağlayan tüm mesai arkadaşlarımı, ilgili tüm bakanlıklar ile kamu kurumlarındaki çalışanlarımızı ve TOBB’u tebrik ediyorum.

Reformlarımızı sürdüreceğiz. İşe başlama, vergi ödeme ve dış ticaret gibi alanlardaki kazanımları ileri taşıyacağız.

Özellikle maliyetlerin daha da düşmesini, iş hayatında verimliliğin artırılmasını sağlayarak Türkiye’nin yatırım iklimini en üst seviyeye çıkaracağız.