Asgari ücrete 5 bin TL zam ayarı! Ara zam için net tarih verildi

ASGARİ ÜCRET 22.000 TL'Yİ AŞACAK! 2024 Asgari Ücret Zammı Belli Oldu!

Asgari ücrete 5 bin TL zam ayarı! Ara zam için net tarih verildi

Asgariye ara zem geliyor! Beklenen zammın ardından asgari ücretlinin maaşı 22 bin lirayı aşabilir! İşte asgari ücret zammına dair tüm kulisler…

Enflasyonun artışı ve maliyetlerdeki yükselişle birlikte tüm zamlar tetiklenmiş durumda. Yılbaşında yapılan zamlar çoktan erirken, vatandaş nakit bulmakta güçlük çekiyor. Yüksek enflasyon ortamında zaten maaşı en düşük düzeyde olan emekli ve asgari ücretliler ise geçinmekte bir hayli zorlanıyor. 

Tüm bu geçim derdinin ortasında, önceki açıklamalarda asgari ücrete “tek zam” vurgusu yapılırken, gelen kulis bilgileri durumu değiştirdi. Normal şartlarda yalnızca yılbaşlarında zamlanan asgari ücretin, 2024 yılında da Temmuz ayında ek bir zam alması bekleniyor. Yüksek enflasyon ortamında vatandaşın geçim derdine çözüm bulmaya çalışılırken, Temmuz ayında alası bir zammın yolu açılmış görülüyor. 

asgari ücret

Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılacak mı? 

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete tek zam yapılmaya devam edileceğini ve 2024 yılı zammının yapıldığını aktarmıştı. Ancak enflasyonun ve fiyatların düşmemesi nedeniyle Temmuz ayında ek bir zam yapılabileceği kulislerde konuşuluyor. Asgari ücretin hazineye olan yükünün konuşulduğu bugünlerde Temmuz ayında beklenen olası bir zammın miktarı da bir hayli merak ediliyor. 

Asgari ücrete kaç TL zam gelecek? 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İsmail Sevinç, canlı yayında yaptığı açıklamalarda, Temmuz ayında asgari ücrete bir zam daha gelmesini beklediğini söyledi. Enflasyon nedeniyle devam eden mali zorluklara dikkat Çeken Sevinç, yüzde 15 civarında bir zam yapılabileceğini öne sürdü. Bu oranla birlikte Temmuz ayında asgari ücretin 22 bin lirayı aşacağını kaydeden Sevinç, yeni zamla birlikte alım gücünün artabileceğine dikkat çekti.