Asgari Ücret 2020 Zammı Öncesi Flaş Açıklama: 2020 Yılında..

Asgari ücretlileri ilgilendiren önemli açıklamalar geldi. TBMM 'de yapılan Plan Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında yeni yıl asgari ücreti ve asgari ücretlinin vergi dilimi meselesi gündeme geldi. İşte açıklamalar.

Asgari Ücret 2020 Zammı Öncesi Flaş Açıklama: 2020 Yılında..

2020 asgari ücret görüşmeleri öncesi ilk toplantılar yapıldı.

2020 yılının tamamında geçerli olacak asgari ücretin belirlenmesi için komisyon Aralık ayında toplanacak. Komisyonun toplanmasına 1 aydan az zaman kala ilk görüşmeler TBMM 'de başladı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütöe Komisyonu 'nda yeni yıl asgari ücret zammı için detaylar ve bilgilendirmeler yapıldı. Vergi düzenlemesi için sendikaların görüşleri alındı. 

Komisyon tutanaklarına yansıyan konuşmalarda dikkat çeken nokta, Garo Paylan 'ın asgari ücret tahmini oldu. Paylan yaptığı açıklamada, yeni yılda asgari ücretin en fazla yüzde 8-9 zamlanacağını , 2558 TL olan asgari ücretin 2800 civarına çıkarılacağını söyledi. 

Paylan Plan Bütçe Komisyonunda şunları söyledi:

"Benim esas olarak söyleyeceğim şey şu arkadaşlar: Yıllardır söylüyorum, asgari ücretten vergi almayalım diyoruz. Parti olarak bizim programımızda da var, asgari ücretten vergi almayalım diyoruz ama ben bu şartlarda bunu yapabileceğini düşünmüyorum bu Hükûmetin çünkü çok ciddi bir vergi kaybı söz konusu olacak. Ama hiç değilse şunu yapalım: Biliyorsunuz, eylül ayı geldiğinde asgari ücretlinin eline geçen rakam değişiyor. Sebebi şu: Eylül ayı geldiğinde, bu yüzde 15’lik basamaktan çıkıyor, yüzde 20’lik basamağa geçiyor arkadaşlar. Yani bakın “Çok kazanandan çok alacağız.” diyoruz ya, alamayacağız; onu söyleyeyim. Hiç değilse az kazanandan yıl boyunca en alt basamaktan vergi alalım diyorum ben; önerim bu Vedat Bey ve değerli arkadaşlar. Yani bu yıl brüt asgari ücret 2.558, seneye herhâlde 2.800’lira gibi olur. Fazla zam yapmazsınız, en fazla yüzde 8-9 zam yaparsınız. 2.800 saysak, 12’yle çarpsak, ilk basamağın onu karşılayacak şekilde -40 küsur bin liraya tekabül ediyor sanıyorum- o noktaya getirilmesi ihtiyacı var yani ilk basamak asgari ücretlinin yıl boyunca hiç değilse en alt vergi diliminden vergilenmesini getirir. Biz komple kalkmasını öneriyoruz asgari ücretliye ama hiç değilse yıl boyunca en alt gelir diliminden vergilenmesini sağlayalım."

TÜRK-İŞ TEMSİLCİSİ ENİS BAĞDADİOĞLU ise  şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi, öncelikle asgari ücretten vergi alınmaması olayı var, şundan dolayı: Bekâr bir işçi 2.020 lira 90 kuruş alıyor. Evet, bu eylül ayına geldiğinde, ekim, kasım, aralıkta düşüyor. 2.020’nin altına düşen miktar karşılanıyor ama evli, 2 çocuklu olan -örnek var- işçinin durumunda şöyle bir durum ortaya çıkıyor: 2.116 lira olan yılbaşındaki ücreti 2.008 liraya geriliyor; ekim, kasım, aralıkta sadece 2.020 liraya çıkıyor ve vergideki kayıp devam ediyor evli, 2 çocuklu açısından. Bir diğer konu var: Onun için biz asgari ücretin vergi dışı bırakılması talebimizi dile getiriyoruz. En azından birinci dilimin, şu anda 18 bin liranın yıllık asgari ücretin yıllık brüt ücreti kadar olmasını öneriyoruz"

Bu konuşma sonrası DİSK ile Hak İş açıklama yaptı. Açıklamada Türk İş 'in talebi olan vergi dilimi meselesi yinelendi. 

KADIN ERKEK DİĞER İŞÇİLER BU SAYFADA TIKLA KATIL

GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

2020 yılında geçerli olacak asgari ücret Aralık ayında belirlenecek. Aralık ayının ilk haftası Türk İş, DİSK, TİSK ve Çalışma Bakanlığı ilk toplantısını yapacak. Toplantılar Aralık ayının sonuna kadar devam edecek ve 2020 asgari ücret zammının ne kadar olacağı Aralık ayının son günlerinde belli olacka.

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN