Asgari Ücret 2019 Zammı İçin Üzen Son Dakika Açıklaması

2019 asgari ücret zammı için son dakika açıklaması: Asgari ücretli personeller, yüksek enflasyon nedeniyle 2019 yılı için iyi bir zam bekliyor. Ancak ekonomistlere göre durum biraz farklı.

Asgari Ücret 2019 Zammı İçin Üzen Son Dakika Açıklaması

2019 asgari ücret zammı için geri sayım devam ediyor. 

Aralık ayında toplanacak asgari ücret tespit komisyonu, 2019 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. Halen 1603 Tl olan ve 2019 yılı sonuna kadar geçerli olacak bu rakama gelecek zam oranı Aralık ayının sonlarına doğru belli olacak.

Geçtiğimiz yıl 29 Aralık 'ta asgari ücret zammı açıklanmış ve 2018 yılı için asgari ücret 1404 TL'den 1603 TL 'ye çıkarılmıştı. Bu yıl da Aralık ayında toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Aralık ayı sonunda asgari ücret zam tutarını açıklaması bekleniyor.

ÜZEN AÇIKLAMA GELDİ

Son günlerde girilen ekonomik sıkıntı, marjet, elektrik, doğalgaz gibi birincil ihtiyaçlara gelen zamlar asgari ücretlinin belini büktü. Öte yandan birçok işyeri, ekonomik sıkıntılar nedeniyle binlerce işçi çıkarıyor. Yaşanan bu gelişmeler sonrası asgari ücretliler 2019 yılı asgari ücretinin 2 bin TL üzerinde olmasını istiyor.

Ekim ayında hükümete çağrı yapan Türk İş ile DİSK, 2019 beklenmeden zammın yapılmasını istedi. Ama bu çağrı karşılık bulmadı. Sadece birkaç işyeri kendi personellerin maaşlarına zam yaptı.  İşveren kesimi ise asgari ücrete yüksek zammın mümkün olmayacağı konusunda görüş bildirdi.

Bunun yanı sıra ekonomistler de 2019 yılında asgari ücrete zammın enflasyon farkının altında yapılacağını söylüyor. 

Ulusal Kanal ekranlarında Mehmet Kıvanç 'ın konuğu olan ve ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Uğur Civelek 'e göre iktidarı asgari ücrete zam için önünde iki seçeneği var bu seçenekler arasında seçim oldukça zor olacak.

Civelek, enflasyon oranlarının altında yapılacak zammın yerel seçimlerde sandığa yansıyacağını söyledi.

Ekonomist Uğur Civelek 'e göre asgari ücrete enflasyon oranında zammın zor. Asgari ücrete daha düşük bir miktarda zam yapılacak.

TÜRK İŞ'TEN YENİ AÇIKLAMA

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise yaptığı son açıklamada, "Sendika olarak asgari ücret 2.000.- TL olsun konuşmaya başladı ama istediğimiz sonucu alamadık. Sadece birkaç işveren asgari ücreti 2.000.- TL’ye çıkardı. Asgari ücretlinin gözü kulağı TÜRK-İŞ yönetiminde, ne olacağız diye bekliyorlar." dedi:

ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

kAMUBULTENİ.COM  | ANKARA - ÖZEL HABER