Altın fiyatlarında büyük patlama! İslam Memiş altın borçlananlara o günü işaret etti

Türkiye ve özellikle Gaziantep’teki yatırımcılar, altın fiyatlarıdaki artışın ardından güvenli limana olan ilgisini yükseltti. Peki güvenli liman altında beklenen seviyeler hangileri? Altını hangi seviyeden almak kâr getirir?

Altın fiyatlarında büyük patlama! İslam Memiş altın borçlananlara o günü işaret etti

Dalgalanmaların ve volatil ortamın devam ettiği altın cephesinde İslam Memiş, yeni değerlendirmelerini aktardı. Yaptığı değerlendirmelere göre Memiş, altın cephesinde rüzgarın tersine dönebileceğini vurguladı. Özellikle de Pazartesi gününe dikkat çeken uzman isim, gram fiyatındaki düşüşleri de değerlendirdi. 

Gram altındaki düşüşe değinen Memiş, fiyatın yön değiştirip değiştirmeyeceğini de açıkladı. Türkiye piyasasında altın ve döviz kurlarındaki haraketliliğin etkili olduğunu kaydeden Memiş, döviz kurlarındaki artışın altın fiyatlarında dalgalanmalara neden olduğunu vurguladı. Ramazan Bayramı sonrasında düşen ons altın fiyatında ciddi bir gerileme yaşanırken, bu durum gram altın fiyatında da düşüşü tetikledi. 

altın

Fiyatlar 2400 TL seviyesine kadar gerilerken, finans analisti İslam Memiş, yatırımcılara özel tahminlerde bulundu. Altın fiyatındaki hareketliliğin sürdüğü bugünlerde ons altının 2431 dolara kadar tırmanışın dikkat çeken MEmiş, yatırımcılara “panik yapmayın” uyarısında bulundu. Ons altın fiyatının yaklaşık 100 dolar değer kaybettiğine değinen Memiş, gram altın fiyatlarında da tek günde 140 TL’lik düşüş yaşandığına dikkat çekti. Kısa sürede 2700 TL’ye kadar yükselen altın, bir günde tekrar 2575 TL’ye kadar düştü. 

Gram altın fiyatı yükselecek mi? 

Yatırımcıların her dönem merak ettiği en popüler sorulardan biri olan “gram altın yükselecek mi” sorusu ise İslam Memiş’in tahminlerinde cevaplandı. Geçtiğimiz hafta ons altın 2343 dolarlık seviyeden kapanış yaparken, yeni haftada 2431 dolara kadar yükselmişti. İran ile İsrail arasında yaşanan gerilimin ardından Memiş, ons altında 3000 dolarlık seviyenin pek de sürpriz olmayacağını dile getirdi. 

altın

Gram altının 2575 TL’den haftayı kapattığına dikkat çeken Memiş, 3000-3500 TL’lik seviyeleri beklemeye devam ettiğini aktardı. Kısa vadede tüm bu seviyelerin görülebileceğini söyleyen Memiş, bu seviyeleri izlemeye devam ettiğini vurgulayarak değerlendirmesini tamamladı. 

*Yatırım tavsiyesi değildir.