65 yaş ve üzeri vatandaşlara kallavi ödeme! Bu rakam milyonlarca yaşlıyı şenlendirecek

Bayram sevincine özel, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve engelli bireylerimiz için maaşlar güncellendi! Yeni maaş miktarlarıyla ilgili detaylar netleşti. Hesaplarınızı kontrol ederek, bayram öncesi maaşlarınızın ne kadar arttığını görebilirsiniz. İşte detaylar...

65 yaş ve üzeri vatandaşlara kallavi ödeme! Bu rakam milyonlarca yaşlıyı şenlendirecek

Bayram heyecanıyla birlikte, 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlarımızın aylıklarında sevindirici bir artış gerçekleşti! Bakan Göktaş’ın yaptığı açıklamayla, merakla beklenen bu güncellemeler netlik kazandı. Aylıklarınızda yapılan bu güzel iyileştirmeyi görmek için hesaplarınızı kontrol etmeniz gerekiyor.

Bayram coşkusuna eşlik eden bir haberle, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen son güncelleme şöyle: Sosyal destekler kapsamında, 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlarımızın aylıkları, asgari ücret ve memur maaşlarındaki artışların ardından yükseltilmiş bulunuyor. 

YAŞLI AYLIĞI

4,8 MİLYAR TL ÖDEME YAPILACAK

Nisan 2024’ün müjdeli haberleri arasında, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza yönelik aylıkların toplamda 4,8 milyar Türk Lirası’na ulaşacağı yer alıyor. Bakan Göktaş’ın detaylandırdığı üzere, bu ödenekten yaşlı aylığına 2,6 milyar TL, engelli aylığına ise 2,2 milyar TL ayrılmış durumda. 

ENGELLİ AYLIĞI

2024 ÖDEMELERİNDE ARTIŞ OLACAK

2024 yılında yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle, yaşlılık ve engellilik aylıklarında kayda değer bir artış yaşandı. Ocak ayından itibaren; 65 yaş aylığı 2.348 TL’den 3.504 TL’ye çıkarken, %40-69 arası engelli vatandaşlar için aylık 874 TL’den 2.797 TL’ye, %70 ve üzeri engelli vatandaşlar için ise 2.811 TL’den 4.196 TL’ye yükseltildi.

ENGELLİ DESTEKLERİ

BU DESTEKTEN KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Bayram öncesi gelen bu güzel haberle, 65 yaş aylığı ve engelli maaşlarından yararlanma şartları da netleşti. 65 yaş aylığı için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan başka bir gelir veya aylık alınmaması, engelli maaşı için ise yetkili hastanelerden alınan engelli sağlık kurulu raporunun olması gerekiyor. 

Bakan Göktaş’ın ifadelerine göre, bu desteklerin artışı, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın toplum içinde daha aktif roller alabilmeleri için devam edecek.