2019 Yılı Asgari Ücret Konusunda İlk Teklif Bakanlığa Sunuldu

2019 yılı asgari ücret pazarlıklarının Aralık ayından önce başlamasını talep eden Türk İş, asgari ücret konusunda ilk teklifini de basın mensuplarına açıkladı.

2019 Yılı Asgari Ücret Konusunda İlk Teklif Bakanlığa Sunuldu

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 yılı asgari ücret teklifiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile görüşen Türk İş Genel Başkanı, 2019 yılı asgari ücret tekliflerinin 2 bin TL olduğunu, ayrıca Asgari ücret tespit komisyonunun Aralık ayı beklenilmeksizin toplanması gerektiğini vurguladı.

Bakan Selçuk'un hukuki olarak böyle bir yetkisi olmadığını da belirten Türk İŞ Genel başkanı, bakanlık avukatlarının konuyla ilgili çalışma yapacakları bilgisini de verdi. Daha önce de asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Türk İş Genel Başkanı Atalay, 2019 yılı için asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğinin yanı sıra, çalışanlara enflasyon farkının da verilmesi gerektiğini, bu tutar da göz önüne alındığında 2 bin 500 TL gibi bir rakamın söz konusu olacağını söylemişti.

Türk İş'in asgari ücret pazarlıklarına 2 bin 500 TL ile başlaması bekleniyor. İşçi, İş veren ve Hükümet temsilcilerini bir masada toplayan asgari ücret tespit komisyonu her yıl Aralık ayı içerisinde toplanıyor. Türk İş , işçi kesimini temsilen toplantıya katılıyor. İşveren kesimini masada TİSK temsil ederken, hükümeti ise Aile , Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsil ediyor.