150 Bin Sosyal Konutta Detaylar Ne Kadar Peşinat Ödenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde detaylar belli oluyor. Peki ödemeler ne kadar olacak, kaç ay vade uygulanacak?

150 Bin Sosyal Konutta Detaylar Ne Kadar Peşinat Ödenecek

Dar gelirli ailelerin konut sahibi olması için TOKİ tarafından yaklaşık olarak 150 bin konutun yapılması bekleniyor. Hem yapılacak konutlar hem de bu konutlara kimlerin başvuru yapabileceği ile ilgili açıklama beklerken detaylarda yavaş yavaş belli oluyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal konut projesiyle ilgili soruları yanıtladı. Kurum "Kiralarda da konut fiyatlarında da gerileme olacak. İnşallah vatandaşımızı her işte olduğu gibi konut işinde de kira işinde de aç ve açıkta bırakmayacağız" dedi.

Bu açıklamalar sonrası proje ile ilgili detaylarında yavaş yavaş ortaya çıktığı görülüyor.

150 Bin Konut

TOKİ, bu sosyal konut projeleri kapsamında 81 ilde ev yapacak. 81 ilde yapılacak bu evlerin sayısının 150 bin olması bekleniyor.

Tabi bu evlere sahip olmak için belli şartlar söz konusu. Buna göre başvuru yapacakların ev sahibi olmaması ve herhangi bir mal ve mülk için hissedar olmaması gerekiyor. Belli bir gelirin altında olunması şartı da bulunurken başvuranlar kurayla belirlenecek.

15 Yıl Vade

Yapılacak bu konutlar için yüzde 10 peşin ödemenin yapılması bekleniyor. Bununla beraber kalan miktarın 15 yıl yani 180 ay vadeyle ödenmesi şartı üzerinde duruluyor. 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek bu evlerin fiyatları ise henüz netlik kazanmadı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /