YKS Tercihlerinde Taban Puanlar İçin Flaş Açıklama (Lisans Ön Lisans Üniversite Taban Puanlaı)

2019 YKS tercihleri için geri sayım başladı. Sonuçların açıklanmasının ardından sıra tercihlerde. Konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada puanların ve yüzdelik dilimlerin yükselebileceği belirtildi. İşte lisans ve ön lisans üniversitelerin taban puanları.

YKS Tercihlerinde Taban Puanlar İçin Flaş Açıklama (Lisans Ön Lisans Üniversite Taban Puanlaı)

YKS sonuçları sornası taban puanları araştırılmaya başlandı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafındangece yarısı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2019 yılı YKS tercih sonuçlarının erişime açıldığına yer verildi. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınavdan geçerli puan alan adaylar, lisans ve ön lisans bölümlerin taban puanlarını araştırmaya başladı. 

ABBAS GÜÇLÜ 'DEN YKS SONUÇ DEĞERLENDİRMESİ

Abbas Güçlü , YKS sonuçları sonrası bir açıklama yaptı ve bu yıl yüzdelik dilimlerin yükselebileceğini, puanların de yükselebileceğini ifade etti. 

Abbas Güçlü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"ÖSYM sürpriz yaptı. YKS sonuçlarını bir gün önce, gece yarısı 01.15’te açıkladı! Matematik sorusundan sonra bir de Sosyal sorusu iptal edildi. Sonuçlar, yüzbinlerce aday için hayal kırıklığı yarattı. Puanlar ve yüzdelik dilimlere yönelik analizler, önceki yıldan çok farklı!..

Sayısal veriler henüz açıklanmadı ama adaylardan gelen geri dönüşler: Sonuçlar, hiç beklendiği gibi değil ve oldukça farklı Doğru ve yanlış sayılarının,farklı geldiğini iddia eden aday sayısı çok fazla. Puanlar ve y.dilimler yükselebilir!

Sınav sonuçlar göstermiştir ki geçen sene mezun olanlar, bu sene girenleri, bir miktar geriye attı Geçen yıl 1500'üncü say puanı için gereken netten fazla yapanlar, bu yıl 2300. say puanı aldı  Geçen sene tyt si iyi ayt'si kötü olan bu sene sadece ayt çalıştı ve avantaj sağladı"

Haksızlar mı? "yks sistemi degisir mi ya da tyt puani koruma olayı kalkar mı? cunku herkes magdur oldu. aynı netlerle, sıralamam, gecen seneye gore 15 bin daha kotu geldi! böyle giderse seneye 3 milyonu aşkın aday sınava girer daha da kotu olur. osym bu yanlıştan dönmelidir"

YKS tercihi yapacak diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

ÖN LİSANS ve LİSANS BÖLÜMLERİN TABAN PUANLARI

2 yıllık üniversitelere gitmek isteyen adaylar , ön lisans kadroların taban puanlarını araştırmaya başlarken , lisans bölümlerini okumak isteyen adaylar da 4 yıllık bölümlerin taban puanlarını , sıralamanın ne olacağını araştırmaya başladı.

2018-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

Yukarıdaki kılavuzda 2 ve 4 yıllık üniversitelerin geçtiğimiz yılki sıralamalarına yer verildi.

ÖSYM 'nin YKS tercih kılavuzunu bu hafta açıklaması bekleniyor. Kılavuz yayımlandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN