AÖL 2. Dönem Sınav Tarihi Duyurusu Yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı 2019-2020 eğitim öğretim yılı 2. dönem AÖL sınav duyurusunu yayımladı. Peki sınavlar ne zaman yapılacak? AÖL sınav giriş yerleri ne zaman erişime açılacak? İşte detaylar.

AÖL 2. Dönem Sınav Tarihi Duyurusu Yayımlandı

AÖL sınav tarihi duyurusu yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. aol.meb.gov.tr adresi üzerinden yayımlanan duyuruda 2019-2020 eğitim öğretim yılında Türkiye 'de ve KKTC'de 2. dönbem sınavlarının yapılacağı tarihe yer verildi. 

Yayımlanan açıklamada 2. dönem sınavlarının 25-26 Temmuz 2020 tarihlerinde uygulanacağına yer verilirken, sınavların sadece Türkiye ve KKTC'de yapılacağı, diğer ülkelerde yapılmayacağına yer verildi. 

MEB resmi duyurusu şu şekilde:

"Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açık öğretim okulları 2.dönem sınavları ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 25-26 temmuz 2020 tarihlerinde yapılacaktır.

Sınav yapılması planlanan ülkelerde normalleşme sürecine kademeli olarak geçilmesine rağmen toplu etkinliklerin yapılmasının hâlâ birçok ülkede engellenmesi nedeniyle diğer ülkelerde 2.dönem sınavları yapılamayacaktır.

Bu ülkelerdeki öğrenciler istemeleri halinde ülkemizde sınavlara katılabilecektir. Sınav yapılamayan ülkelerdeki öğrencilerin mağduriyeti de en kısa sürede giderilecektir."

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Daha önceki sınavlarda giriş belgeleri sınavdan önceki hafta açıklanmıştı. AÖL 2. dönem sınav giriş yerlerinin de 20-22 Temmuz tarihleri arasında erişime açılması bekleniyor.

Sınav giriş yerleri açıklandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN