25 bin öğrenci deprem bölgesine geri döndü

Yaşanan deprem felaketi sonrasında, başka illere nakil giden 25 binden fazla öğrenci, tekrardan yaşadıkları illere geri döndü.

25 bin öğrenci deprem bölgesine geri döndü

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgede okullar kademeli olarak eğitim öğretime başlarken, deprem bölgesinde ki öğrencilere istedikleri illere nakil imkanı getirilmişti. Milli Eğitim Bakanlığının bu uygulaması sonrasında bölgeden binlerce öğrenci çevre kentlere nakillerini aldırmış ve bu illerde eğitim öğretime devam etmişlerdi. 

25 bin öğrenci deprem bölgesine geri döndü

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bölgedeki hayatın normale dönmeye başlamasıyla birlikte 25 binden fazla öğrencinin nakil gittikleri illerden tekrardan geriye döndüklerini açıkladı.

Depremzede vatandaşlara gıda ve barınmayla ilgili her türlü desteğin verildiğini aktaran Özer, "İlk günlerde yaklaşık 465 bin vatandaşımız, bizim okullarımızda, yurtlarımızda, öğretmenevlerimizde, bu bölgede barındılar. Sonra da 20 Şubat'ta eğitim öğretimi 71 ilde normalleştirdikten sonra artık bölgeyi de hızlı şekilde eğitim alanında normalleştirmek için 3 kademeli bir sistematik üzerinden ilerledik." diye konuştu.

Eğitim kademeli olarak normalleşti

Özer, 1 Mart'ta Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır'da, 13 Mart'ta Osmaniye, Gaziantep ve Adana'da, 27 Mart itibarıyla depremden etkilenen diğer iller ve belirlenen ilçelerinde eğitimin normalleştirildiğini hatırlatarak "Bugün itibarıyla yaklaşık 18,5 milyon öğrencimiz, normal şekilde eğitim öğretimlerine devam ediyor." dedi.

Eğitim öğretimin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "sağlam raporu" verilen okullarda devam ettiğini aktaran Özer, taşımalı eğitimde ücretsiz ulaşım sağlanması dahil Bakanlığın tüm imkanlarını sahada aktif şekilde kullandıklarını ifade etti.

Özer, tekrar bastırılan yaklaşık 30 milyon kitabı ve yardımcı kaynağın öğrencilere ulaştırıldığını belirterek LGS ve YKS'ye girecek yaklaşık 130 bin öğrenci için 3 bin 205 noktadaki destekleme ve yetiştirme kurslarının açıldığını anlattı.