İsrail'in Kararı: Kara Harekatını Erteledi, ABD Kuvvetleri Gelene Kadar Bekleme Kararı!

İsrail ordu radyosu, Tel Aviv'in bölgeye takviye ABD kuvvetleri gelene kadar Gazze Şeridi'ne yönelik ''kara savaşını ertelemeye'' karar verdiğini bildirdi.

İsrail'in Kararı: Kara Harekatını Erteledi, ABD Kuvvetleri Gelene Kadar Bekleme Kararı!

ABD, İsrail'e Takviye Kuvvet Göndermeyi Planlıyor

İsrail ordusu radyosunda yayımlanan habere göre; ABD, İran'ın bölgedeki güçlerine yönelik saldırılarının artabileceği endişesiyle Orta Doğu'ya takviye Amerikan kuvvetleri göndermeyi planlıyor. Tahminlere göre, takviye ABD güçlerinin gönderilmesi bekleniyor ve kara harekatı ertelenmiş durumda.

savas-abd.jpeg

İsrail, ABD Takviyesi Olmadan Harekata Arası Verdi

İsrail yetkilileri, operasyonun ertelenmesinin sadece bu sebeple olmadığını belirtiyor. Askeri güçlerin operasyonel hazırlığı arttırılacak, Hamas'ın elindeki esirlerin durumu çözülecek ve ek serbest bırakma anlaşmalarının uygulanma olasılığı göz önünde bulundurulacak. Bu ek kuvvetlerin, savaşın ilerleyen aşamalarında artabilecek saldırılarla daha etkili bir şekilde mücadele edilmesine yardımcı olacağı ifade ediliyor.

Kara Harekatının Uzun Sürebileceği Belirtiliyor

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, yaptığı açıklamada, Gazze'ye yönelik kara harekatının aylarca sürebileceğini vurguluyor. Bu durumda, takviye ABD kuvvetlerinin önemi daha da artıyor.

ABD Hazır: İran Müdahalesine Karşılık Vermeye

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NBS televizyon kanalında katıldığı programda, ABD'nin, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların tırmanması halinde Orta Doğu'daki Amerikan güçlerini ve personellerini korumaya hazır olduklarını bildirdi. Blinken, ABD'nin İsrail-Filistin çatışmasının İran'ın müdahalesiyle tırmanmasını beklediğini belirtti ve bölgedeki ABD personeli ya da silahlı kuvvetlerinin herhangi bir düşmanca eylemin hedefi olması halinde karşılık vermeye hazır olduğunu vurguladı.