Uşak'ın Mavi Gruptaki İllerde Yer Almasının Nedeni

Batı illerinde sadece Uşak'ın mavi grupta yer alması dikkatleri çekmişti. AK Partili Güneş yaptığı açıklamada tarhana vurgusu yaptı.

Uşak'ın Mavi Gruptaki İllerde Yer Almasının Nedeni

Uşak, mavi olmanın sırrını açıkladı.

Koronavirüs vakalarında, illerin risk durumu geçtiğimiz gün açıklandı. Açıklanan risk gruplarına baktığımızda batıda Uşak dikkatleri çekti. Batı illerinin çoğu sarı ve turuncu renkte olurken Uşak'ın mavi olması, vaka sayısının az olması dikkatleri çekti. 

AK Partili Güneş konu ile ilgili yaptığı açıklamada Uşak Tarhanasının koronaya karşı etkili olduğunu söyledi ve  “Biz buna ilaveten diyoruz ki, Covid-19 ile başarının sırrı Uşak tarhanasında. Uşak tarhanasının içindeki domatesi, soğanı, biberi, diğer taraftan baharatları Uşak’ta yetişiyor. Mineral zenginliği, nem oranı düşüklüğü, sevgiyle yoğurulması var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım Uşaklı” dedi.

"Tarhananın Covid olmamanızda etkisi var mı?" sorusuna Güneş şu şekilde yanıt verdi: “Bilimsel olarak açıklayamayız ama tarhananın içinde yüzde 30 civarında protein var. Soğanın içine konmasıyla antibiyotik etkisi gösteriyor.”

Tarhananın vakaları düşürüp düşürmediği konusuna da değinen Güneş, “Çok büyük etkisi var. Valimizin, belediye başkanlarımızın, emniyet personelimizin, Milli Eğitim personelimizin, Diyanet personelimizin, başta sağlık personeli, Uşak halkının çok büyük katkısı var ama işin asıl sırrı Uşak tarhanasında.” dedi.