Bakan Koca Açıkladı: Türkiye 18 Eylül Koronavirüs Tablosu Vaka Sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklamasında bulundu ve bugünkü coronavirüs tablosunu yayımladı. İşte covid 19 sayfası üzerinden yayımlanan güncel Türkiye coronavirüs tablosu.

Bakan Koca Açıkladı: Türkiye 18 Eylül Koronavirüs Tablosu Vaka Sayısı

Son dakika: Korona tablosu açıklandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 18 Eylül 2020 tarihine ait coronavirüs tablosuna yer verildi.  

Twitter 'dan açıklamada bulunan Bakan Fahrettin Koca, covid 19 sayfası üzerinden güncel koronavirüs tablosunun yayımlandığını söyledi. İşte korona tablosu.

"Toplam hastalığa yakalanmış kişi sayısı yaklaşık 300.000 oldu. Bugün 62 CAN kaybımız var. Hastalıkla mücadele etmek tedbirde mücadele birlikteliği ile mümkün. BİRLİKte mücadele edelim. Sağlık çalışanlarımızın omuzlarındaki yükü azaltmak sorumluluğumuz. "

BAKAN KOCA 6 ŞEHRİ İŞARET ETTİ

Ege bölgesinde incelemelerdebulunan ve incelemesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Son ay İzmir'de vaka sayımızda %42'ye varan son hafta ise artış oranı %10 oranında gerçekleşti. Aydın'da son 1 haftada 1 ay öncesine göre %5 oranında düşüş görüyoruz. Manisa'da son 1 ayda %30 olan vaka artışı son 1 haftada stabil göründü. Muğla'da son 1 ayda vaka sayımız stabil seyrediyor. Deniz'de son 1 aya göre %60 oranında artış görüyoruz. Uşak'ta ise son hafta %40 vaka artışı görülüyor.

İzmir'de erişkin yatak doluluk oranımız %46, yoğun bakım dolum oranımız %25, solunum cihazı dolunum oranı ise %49. Aydın'da yatak doluluk oranı %42, yoğun bakım doluluk oranı %63, solunum cihazı doluluk oranı ise %38.

Birinci önceliğimiz hasta sayısının artışını, yani bulaşmayı durdurmak. Aksi durumda sadece hastane, ilaç gibi önlemler bir süre sonra çözüm olmayacaktır. Filyasyon çalışması salgınla mücadelemizin temel aksını oluşturmaktadır. izmir'de son 1 ayda filyasyon yapan ekibimizin sayısını 350'den 460'a çıkardık. Muğla'da 91'den 120'ye, Manisa'da 170'den 220'ye, Uşak'ta 35'ten 55'e, Denizli'de ise 165 olan ekip sayımızı 220'ye çıkardık."