Spotify büyük yeniliğe gidiyor! Bu değişiklik birçok kişiyi memnun etmeyecek!

Popüler müzik platformu Spotify, daha çok amatör sanatçılar arasında yankı uyandıracak değişikliklere hazırlanıyor.

Spotify büyük yeniliğe gidiyor! Bu değişiklik birçok kişiyi memnun etmeyecek!

Müzik ve podcast yayın platformu Spotify tarafından yeni bir telif hakkı politikası getirileceği söylendi. Bu yeni politika, amatör sanatçıların müziklerinden telif hakkı kazanabilmeleri için belirli bir yayın sayısını aşmalarını gerektirecek. Ancak bu değişiklik tartışmalıdır ve amatör sanatçıların gelir düzeylerini de olumsuz etkileyebilir.

Spotify, dünya çapında milyonlarca müziksevere ulaşarak müzik endüstrisinde devrim yarattı. Ancak platformun yeni telif hakkı politikası, daha çok amatör sanatçılar için pek çok soruyu gündeme getiriyor. Görünen o ki, bu politika kapsamında bir parçanın telif hakkından pay alabilmesi adına yılda en az 200 kez dinlenmesi gerekiyor. Bu durumda birçok amatör sanatçının da teliflerinde gelirler sınırlı bir seviyeye inecek.

Spotify büyük yeniliğe gidiyor

"Spotify tepki uyandıracak değişikliklere hazırlanıyor"

Pek çok bağımsız müzisyen ve yeni ortaya çıkan yetenek, şarkılarını Spotify'da tanıtmak ve telif hakkı kazanmak için platformu kullandığından, bu düzenleme amatör sanatçılar için özellikle zor olabilir. Yeni politika bu sanatçıların gelirini azaltabilir.

Ancak Spotify'ın, yüksek dinlenme sayısına sahip ünlü sanatçılara yüksek telif ücreti ödemeyi planladığı söyleniyor. Bu, platformdaki en popüler şarkıcıları ödüllendirmeyi amaçlıyor şeklinde görünmekte. Ancak tartışmalı kısım, amatör sanatçıların müziklerine ilişkin telif haklarından nasıl yararlanacakları konusunda belirsizlik yarattı. İddiaya göre bu sanatçılara ödenmeyen telif hakları, bir telif havuzunda toplanacak ve bu havuzdan fon almaya hak kazanan ünlü sanatçılara dağıtılacak.