Elon Musk faturaları ödemiyor! Musk Google Cloud faturalarını ödemedi!

Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter, sözleşmesi bu ay yenilecek olan Google Cloud'un faturalarını ödemeyi kabül etmediği söyleniyor. Bu durum devam ederse Twitter'da güvenlik sorunları ortaya çıkabilir.

Elon Musk faturaları ödemiyor! Musk Google Cloud faturalarını ödemedi!

Platformer'ın raporuna göre Twitter, sözleşmesi bu ay yenilenecek olan Google Cloud'un faturalarını ödemeyi kabul etmediği belirtiliyor. Bu durum Twitter'da güvenlik sorunlarının ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Haberde, Elon Musk'ın geçen yıl sosyal medya platformunu devralmasından önce Twitter'ın Google ile diğer şeylerin yanı sıra, spam ile mücadele ve hesapların korunmasına ilişkin çok yıllı bir sözleşme imzaladığı belirtildi. The Information, Twitter'ın Mart ayından bu yana Google ile olan sözleşmesini yeniden müzakere etmeye çalıştığını söyledi.

elon-musk-faturalari-odemiyor-kamubulteni.jpg

Platformer, Twitter'ın bazı hizmetleri kendi sunucusunda barındırdığını ve diğerlerini Amazon ve Google'ın bulut platformlarında barındırdığını söyledi.

The Information'ın haberine göre Mart ayında Amazon, Twitter'ı, şirketin bulut bilişim hizmetleri için Amazon Web Services'e ödenmemiş faturaları nedeniyle reklam ödemelerini durduracağı konusunda uyardı.

Musk'ın satın almasından bu yana Twitter maliyetlerini önemli ölçüde düşürdü ve binlerce çalışanını işten çıkardı. Kasım ayında Reuters'a konuşan bir kaynak, Musk'ın şirkete bulut hizmetleri harcamaları gibi altyapı maliyetlerini 1 milyar dolar azaltma talimatı verdiğini öne sürmüştü.