Uzman Çavuş Olmak İsteyenler Dikkat: Jandarma ve MSB Uzman Erbaş Uzman Onbaşı Alımında 1 İyi 1 Kötü Haber

Jandarma ve MSB uzman erbaş , uzman onbaşı , uzman çavuş alımları olacak mı? 2020 yılında ilanlar yayımlanacak mı? Uzman erbaş ve uzman onbaşı olmak isteyen adaylar ne yapmalı? İşte detaylar.

Uzman Çavuş Olmak İsteyenler Dikkat: Jandarma ve MSB Uzman Erbaş Uzman Onbaşı Alımında 1 İyi 1 Kötü Haber

Sözleşmeli er alımı ilanı yayımlandı. Peki MSB uzman erbaş ve onbaşı alımı yapılacak mı?

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından bugün bir duyuru yayımlandı. PERTEM 'de yayımlanan duyuruda en az ilkokul mezunları arasından askerlik şartı olmadan sözleşmeli er alımı yapılacağına yer verildi. Sözleşmeli er alımı ilanının yayımlanmasının ardından binlerce aday , uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı yapılıp yapılmayacağını bize sordu.

Kamubulteni.com İnstagram adresine mesaj gönderen adaylar , uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı yapılıp yapılmayacağını sordu. Biz de adaylardan gelen soruları yanıtlamak için bu yazımızı kaleme aldık. Siz de aklınıza takılan soruları sormak için  TIKLAYIN

SÖZLEŞMELİ ER ALIMI

MSB kuvvet komutanlıklarına yapılan sözleşmeli er alımında yaş , askerlik ve başlıca şartlar şu şekilde:

- Türk vatandaşı ve erkek olmak

- En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olmak

- Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995 tarihinden sonra doğanlar),

- Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1995 tarihi ile 31 Aralık 2000 tarihleri arasında doğanlar).

Sözleşmeli er alımı başvurusu internet üzerinden yapılıyor.  https://personeltemin.msb.gov.tr/Anasayfa/EDevletGiris adresinden e devlet girişi yapın ve giriş yaptıktan sonra bilgilerinizi tam doldurarak müracaatınızı yapın.

UZMAN ERBAŞ VE UZMAN ONBAŞI ALINACAK MI?

MSB 'nin sözleşmeli er alımı ilanı yayımlaması sonrası adaylar uzman erbaş ve uzman onbaşı alımı yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar daha önce yaptığı açıklamada 2023 yılına kadar uzman erbaş alımı yapılmayacağını söyleyerek, "Personel temini konusu üzerinde önemle duruyoruz. Uzman çavuşluğun daha etkin, güçlü olması için dışarıdan uzman çavuş alınmayacak. Daha önce temin edilen sözleşmeli erbaş ve erlerden gerekli kriterleri sağlayan ve başarılı olanların uzman erbaşlığa geçişi sağlanacak." demişti.

Dolayısıyla sözleşmeli er alımı sonrası MSB 'nin uzman erbaş ya da uzman onbaşı alımı yapması beklenmiyor. Ancak jandarma , MSB bünyesinden İçişleri Bakanlığı bünyesine alındığı için Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine uzman erbaş alımı yapılması bekleniyor. 

İLAN GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN