2018 YSK Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2018 YKS ek tercih sonuçları için geri sayım başladı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Sonuçlar açıklandığı anda nasıl haberdar olurum?

2018 YSK Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ilk tercihlerinin ardından boş kontenjanlar kılavuzu geçtiğimiz hafta açıklandıve 14 ile 20 Eylül tarihleri arasında, ilk tercihleri gelmeyen ile tercih vermeyen adaylar, ek tercihlerini ÖSYM 'ye bildirdi. Ek tercih başvuruları 14 Eylül günü başladı ve 20 Eylül 'e kadar tercihler alındı. Tercihlerin sona ermesinin ardından, ÖSYM 'ye tercih bildiren adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak ek tercih yapan adaylara yardımcı olmak için bu haberimizi kaleme aldık. 

EK TERCİHLER 20 EYLÜL 'E KADAR ALINDI

Ek yerleştirmeler için öğrenciler, 14 Eylül ile 20 Eylül tarihleri arasında tercihlerini Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezine bildirdi. Tercihlerini bildiren ve 15 TL tercih ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanmasını beklemeye başladı.

GEÇTİĞİMİZ YIL 7 GÜN SONA AÇIKLANMIŞTI

2017 yılında üniversiteler için ek yerleştirmeler 5 Eylül tarihine kadar alınmıştı. Ek tercih başvuruları bu tarihte bitmiş ve sonuçlar 12 Eylül günü açıklanmıştı. 

Bu şekilde bakacak olursak, 2018 yılı YKS ek tercih sonuçlarının önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. Zira okullar açıldı ve ilk hafta geride kaldı. Sonuçların gecikmesi durumunda öğrenciler derslerinden geri kalacak.

EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara