2018 Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 'ndan yapılan son dakika açıklamasında 2018-YKS Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçlarının açıklandığına yer verildi.

2018 Milli Sporcu Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

ÖSYM 'den bir açıklama geldi ve milli sporcu yerleştirme sonuçlarının açıklandığına yer verildi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, geçtiğimiz aylarda yapılan YKS 'nin sonucuna göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için yapılan yerleştirmelerin sonuçlarına yer verildi.

ÖSYM Başkanlığı 'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzunun 7.4 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yapılan yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Yerleştirme sonuçları 12 Eylül 2018 tarihinde saat 14.00'den itibaren ÖSYM’nin http://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak olup adaylar, yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C.Kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir."

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Yerleştirme sonuçlarına göre bir Yükseköğretim Kurumu 'nun ilgili bölümlerine yerleşen adaylar, üniversiteye müracaat edecek. 13 ile 20 Eylül tarihleri arasında alınacak kayıtlarda adayların üniversiteye şahsen müracaat etmesi gerektiğine yer verildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili Üniversite tarafından yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye 13 - 20 Eylül 2018 tarihleri arasında başvurmaları gerekmektedir.

SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

Yerleştirme sonuçlarına bakmak isteyen adaylar, ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sisteminden yerleştirme sonucuna bakabilir. Sonuç adresi: sonuc.osym.gov.tr

Memur alımı haberlerinden, atama, KPSS ve diğer tüm gelişmelerden bildirim alarak haberdar olmak için;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara