YÖK Başkanından YKS Açıklaması

YÖK Başkanı Yekta Saraç 'tan son dakika YKS açıklaması geldi. Saraç açıklamasında YKS'de sistem değişikliği olacak mı? Soru sayısı değişecek mi? Sınav süresi arttırılacak mı? Taban puanlar düşecek mi? sorularını yanıtladı. İşte detaylar ve Yekta Saraç 'ın açıklaması.

YÖK Başkanından YKS Açıklaması

YÖK'ten son dakika YKS açıklaması.

YSK maratonunda sona gelinmesi ile birlikte en çok merak edilen konu , sınav sisteminde değişiklik olup olmayacağı konusu oldu. CNN Türk 'e konuk olan YÖK Başkanı Yekta Saraç, YKS 'de herhangi bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Saraç 'ın açıkalamsı şu şekilde;

sınavın yaklaşması ile birlikte her sene bu sual gündeme geliyor. Sistem sürekli değişen bir sistem değil. 8 yıl kesintisiz devam eden bir sistem vardı. Ama bir boğulma söz konusu oldu. Bazı yan etkileri vardı. Bu olumsuz şeylerin sona ermesi için öğrenci odaklı yeni bir sisteme geçildi. 

4 aya yayılan bir sistemden biz 1 hafta sonuna toplanan bir sisteme geçtik.

Öğrencilerimizin de temel yeterlilik düzeyinde, sayısal ve sözel okur yazarlığı sorgulayan bir sisteme geçtik.

Bizim bu sene ve önümüzdeki sene herhangi bir sistem değişikliliğine gitmemiz söz konusu değil. Sınav soruları, test sayısı ve diğer konularda herhangi bir değişiklik olmayacak.

SÜRE DEĞİŞECEK Mİ? TABAN PUANLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Öğrenciler sınav süresinin uzatılmasını istiyor ama sınav süresi de belirleyici bir etkendir. Bu nedenle sınav süresinde bir değişiklik olmayacak. 

Sınavla ilgili bir değişikliği öğrenciler gündemlerinden çıkarsın. Bir değişiklik olmayacak. Taban puanlar da değişmeyecek. 

YKS HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN