YÖK Başkanı Açıkladı: 2020 YKS Öncesi Önemli Bir Değişiklik Daha

YÖK Başkanı Yekta Saraç bir son dakika açıklamasında bulundu. Saraç yaptığı açıklamada üniversitelerde bazı bölümlerin değişmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar.

YÖK Başkanı Açıkladı: 2020 YKS Öncesi Önemli Bir Değişiklik Daha

Son dakika : YÖK Başkanı 'ndan önemli açıklama.

YÖK Başkanı Yekta Saraç bir son dakika açıklamasında bulundu. Saraç yaptığı açıklamada üniversitelerde bazı bölümlerin adlarının değişeceğini söyledi.

"Ön lisans ve lisansta aynı muhtevaya sahip programlardaki isim kargaşasına ve bu nedenle yaşanan mağduriyetlere son vermek için benzer içerikli lisans programlarının yeniden isimlendirilmesi ve eğitim alanlarına göre tasnif edilmesi üzerine taslak bir çalışma yaptık." diyerek yeni düzenlemeyi duyuran Saraç,  "Bu çalışma ile yükseköğretim sistemimizdeki lisans programları, UNESCO Uluslararası Standart Eğitim Sınıflaması referans alınarak 10 geniş alan, 53 dar alan ve 144 ayrıntılı alan altında sınıflandırılarak eş değer programlar bilim kurullarınca üzerinde uzlaşılan ortak isimler altında birleştiriliyor" ifadelerini kullandı.

BUGÜN İTİBARIYLA..

Prof. Saraç, açıklamasının devamında "Bugün itibarıyla hazırlanan taslak, üniversite ve diğer paydaşların görüş ve önerilerine açıldı. Bütün paydaşlar, görüş ve önerilerini 25 Kasım'a kadar [email protected] adresine gönderebilecek. Gelen görüş ve öneriler, oluşturulan komisyonlar marifetiyle değerlendirilerek çalışma tamamlanacak ve uygulamaya konulacak" diye konuştu.

2020 YKS 'de yapılan diğer değişiklikler için TIKLAYIN

YKS SÜRECİNDEN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN