YKS’de Birinci Çıkan İller Belli Oldu YKS Tercih Tarihleri Açıklandı YKS Programları ve Kontenjanları Ne Zaman Açıklanacak

3 milyondan fazla insanın beklediği YKS sonuçları bu sabah itibariyle açıklandı. Adaylar sonuçlarına ÖSYM web sayfası üzerinden bakabilirken merak edilen konulardan biride YKS’de birinci çıkan iller oldu.

YKS’de Birinci Çıkan İller Belli Oldu YKS Tercih Tarihleri Açıklandı YKS Programları ve Kontenjanları Ne Zaman Açıklanacak

ÖSYM bugün bir sürpriz yaparak YKS sonuçlarını beklenen tarihten iki gün önce açıkladı. Peki YKS tercihleri ne zaman yapılacak, YKS’de hangi iller birinci çıktı, YKS Programları ve Kontenjanları ne zaman yayımlanacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün YKS sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Aygün yaptığı açıklamada 3 oturumunda gerçekleştirilen sınavın sonuçlarının açıklandığını belirtti.

Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Ne Zaman Açıklanacak

Aygün yaptığı açıklamada 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlarının bu hafta içinde yayımlanacağını duyurdu.

YKS Tercih İşlemleri Ne Zaman

2022-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2022 tarihinde başlayacaktır. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında osym.gov.tr adresinden yapacaklardır.

Hangi İller YKS’de Birinci Oldu

2022-YKS Birincileri İlleri

TYT: Kocaeli

AYT:

Sayısal: Kayseri

Eşit Ağırlık: İzmir

Sözel: Kayseri

YDT:

Almanca: İstanbul

Arapça: İstanbul

Fransızca: İstanbul

İngilizce: Kocaeli

Rusça: İstanbul

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /