YKS ve LGS'ye Girecekler İçin Açıklama Geldi "Olumlu Bir Haberimiz Var" (2021 YKS ve LGS Ne Zaman?)

Son dakika haberi: 2021 YKS ve LGS hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk konular hakkında olumlu bir haberleri olduğunu söyledi.

YKS ve LGS'ye Girecekler İçin Açıklama Geldi "Olumlu Bir Haberimiz Var" (2021 YKS ve LGS Ne Zaman?)

2021 YKS ve LGS açıklaması geldi.

TRT Haber ekranlarına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2021 LGS ve YKS'ye girecekler için önemli bir açıklamada bulundu. Geçen sene sınava girecek öğrencilerin ilk dönem konularından sorumlu tutlduğunu ifade eden Bakan Selçuk, 2021 YKS ve LGS için bir çalışma yürüttüklerini, geçen senenin aynısı gibi olmasa da öğrencileri sevindirecek bir çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bakan Selçuk söz konusu kararın önümüzdeki hafta açıklanacağını söyledi. 

Bakan Selçuk'un açıklamaları şu şekilde:

"Bu süreç dinamik bir süreç, verilere bakarak değerlendirme yapmamız gereken bir süreç. Biz öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin sağlığını riske atacak bir durumda olmayız. Kararlarımızı da buna göre güncelliyoruz.

Okullarda günlük olarak izleme ve değerlendirme yaptık. Toplumdaki genel artış okullarımızı da riske sokma ihtimalini doğuruyor. Biz de Bilim Kurulu ile istişare ettik, bilimsel olarak bir tavsiye kararı çıktığı için böyle bir karar gelişti.

Nasıl bir dönüşüm değişim olacak buna bakılacak, öğretmenlerimizle eğitimlerimiz var onu sürdüreceğiz, ara değerlendirmeler var. Veriler bize hangi seçeneği gösteriyorsa onu seçeriz. Biz öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tehlikeye atacak bir duruma sokmayız.

Çocuklarımızın haftada bir gün sınava gitmeleri de doğru değil, bunun için sınavları erteledik. Daha önce yapılan sınavlar geçerli olacak. 4 Ocak'ta okullar açıldığında hangi hafta neler yapılacak bakacağız. Salgının seyri belli değil, bizim oluşturduğumuz senaryoyu paylaşmak doğru değil. Şimdi verilere baktığımızda yıl sonuna kadar stajların da yapılmaması gerektiği konusunda ortak bir kanaat oluştu, karar alındı.

Kreşler ile ilgili olarak, kurumlararası görüşmelerle belli kararlar alındı, okul öncesi kurumlar açılması ve çalışan annelere bu hizmette yararlanamsı için önü açıldı, yani çalışan annelerin okul öncesi kurumlara göndermeleri yönünde olumlu bir gelişme yansıyacak. Bununla ilgili bugün bir açıklama olacak.

2021 YKS NE ZAMAN?

2021 YKS'nin Haziran 2021'de yapılması bekleniyor. 

LGS NE ZAMAN?

MEB'den bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2021 yılı liselere giriş sınavı'nın 6 Haziran 2021 tarihinde yapılacağına yer verildi.

YKS VE LGS 'DE BEKLENEN DEĞİŞİKLİKLER

Sınavda konu sayısı azalabilir.

Sorular yorum ağırlıklı olacak.

LGS, 2 yerine tek oturuma inebilir.

TYT'de 30 dakika ek süre yine bekleniyor.

AYT'de 170 barajı bu yıl da sürebilir.