YKS Tercih Sonuçları Bekleniyor (2020 Üniversite Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?)

2020 YKS tercih sonuçları için geri sayım bekleniyor. Üniversite tercihlerini yapan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. İşte YKS tercih sonuçları hakkında son bilgiler.

YKS Tercih Sonuçları Bekleniyor (2020 Üniversite Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?)

YKS tercih sonuçları için geri sayım başladı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 14 Ağustos 2020 tarihine kadar Yükseköğretim Kurumları Sınav sonucuna göre üniversite tercihlerini aldı. 1 milyondan fazla öğrenci, üniversite tercihlerini yaptı ve sonuçlarını beklemeye başladı. 

YKS tercih sonuçlarını bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

YKS TERCİH SONUÇLARI BEKLENİYOR

Koronavirüs gölgesinde yapılan YKS 'de 2 milyondna fazla öğrenci ter döktü. Okullarda 2. dönem eğitim olmamış ve sınav önce ileri bir tarihe ertelenmiş, daha sonra sınav tarihi yeniden Haziran ayına çekilmişti. Nitekim sınav 27-28 Haziran 'da yapıldı ve sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihler Ağustos ayının ilk haftasında başlayıp 14 Ağustos 'ta sona erdi. 

Tercihlerin sona ermesinin ardından adaylar, üniversite tercih sonuçlarını beklemeye başladı. Daha önce açıklanan kılavuza baktığımızda üniversite kayıtlarının 29 Ağustos tarihinde başlayacağına yer verildi. 29 Ağustos 'ta internet üzerinden kayıtlar başlayacak. 31 Ağustos 'ta ise şahsen kayıtlar alınacak.

Bu tarihlere bakılacak olursa üniversite tercihlerinin 24 Ağustos tarihine kadar açıklanması bekleniyor. 

TERCİH SONUÇLARI SAYFASI

YKS tercih sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacak.

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN