YKS Sınav Süresi ve Baraj Puanı Açıklaması Geldi (2021 Üniversite Sınavı ve Başvuru Ne Zaman?)

2021 YKS için geri sayım başladı ve öğrenciler evlerinde üniversite sınavına yoğun şekilde hazırlanmaya başladı. Peki 2021 YKS 'de hangi değişiklikler olacak? Sınav ne zaman yapılacak? İşte detaylar ve son bilgiler.

YKS Sınav Süresi ve Baraj Puanı Açıklaması Geldi (2021 Üniversite Sınavı ve Başvuru Ne Zaman?)

2021 YKS ne zaman olacak?

2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı için 2 milyondan fazla aday şimdiden hazırlıklara yoğun şekilde başladı. Okullarda da uzaktan eğitimin yıl sonuna kadar devam edecek olması nedeniyle yeniden YKS'de konu ve süre değişikliği gündeme geldi. Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı, Milli Eğitim Bakanlığından edindiği bilgileri şu şekilde aktardı: "Pandemi yasakları kapsamında 5 Ocak’a kadar uzaktan eğitim kararı alınmasının ardından sınavlar için yeni yol haritası belirleniyor. Okullar yeniden açılmasa da sınavların seyreltilmiş takvim ve seyreltilmiş sınıfla yüz yüze yapılması, LGS ve YKS’de birinci dönemden soru sorulması gibi formüller ağırlık kazanıyor."

Hürriyet'in aktardığı bilgiye göre LGS ile YKS'de geçen sene olduğu gibi bu sene de birinci dönem konularının sorulacağı aktarıldı. Bu konuda MEB'de görüşmelerin devam ettiği, bu görüşün ağır bastığına yer verildi.YKS'de 9,10,11 ve 12. sınıfın ilk döneminin müfredatında yer alan konuların kazanımlarından soru çıkması bekleniyor. YKS konuları için TIKLAYIN

YKS'DE BARAJ VE SÜRE YENİDEN

Sözcü'nün son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Yine AYT'de 180 olaran 4 yıllık bölümler için barajın 170 puana düşürülmesi bekleniyor. Yine YKS'de 2020 yılında olduğu gibi TYT 'de öğrencilere ek süre verileceği bildirildi. 2020 yılında 135 dakika olan TYT 30 dakika arttırıldı ve 165 dakika olmuştu. Bu sene de sürenin 165 dakika olacağı aktarıldı.2020 yılında TYT'de birçok aday sürenin yetmediğini söyledi ve sürenin daha da artmasını istiyor. Sizve 165 dakika yeterli mi? Yorum kısmı aşağıda.

2021 YKS NE ZAMAN?

2021 yılı YKS başvuru ve sınav tarihi henüz belli değil. Sınavın Haziran ayında yapılması bekleniyor.

YKS BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA, SINAV TARİHİ BELLİ OLDUĞUNDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN