YKS ile Yerleşen Öğrencilere Sağlık Raporu Kolaylığı (Tek Hekim Raporu Nedir , Nasıl Alınır?)

YÖK'ten son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada sağlık raporu isteyen bölümleri kazanan öğrencilere kolaylık sağlandığına yer verildi.

YKS ile Yerleşen Öğrencilere Sağlık Raporu Kolaylığı (Tek Hekim Raporu Nedir , Nasıl Alınır?)

Sağlık raporu isteen bölümlerle ilgili açıklama geldi.

YÖK tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 YK ile yerleşen ve üniversite kaydını yapan öğrencilere kolaylık sağlandığına yer verildi. Yapılan açıklamada sağlık raporu gerektiren bölümler için "tek hekim raporuyla kayıt yaptırabilme"  imkanı sağlanacağına yer verildi.

YÖK kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre , 2020 - 2021 eğitim öğretim yılı için  yerleşmiş olunan yükseköğretim programında sağlık kurulu raporu için özel hüküm  ile rapor alma zorunluluğu olan adayların, "salgın nedeniyle heyet raporu almada  yaşadıkları sıkıntılar" konusunda gelen talepler üzerine, Sağlık Bakanlığı ile  görüşmeler gerçekleştirildi.

YÖK tarafından yapılan son dakika açıklamasında,"Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Milli Savunma  Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına kayıt olacak adaylar" hariç olmak  üzere, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için sağlık raporu istenen programlara  yerleşen adayların, herhangi bir hastalığı olmadığına dair düzenlenmiş tek hekim  raporu ile yerleştiği programa kayıt yaptırabilmesi kararını aldı.
 
 Kayıt imkanı verilen ancak programa kayıt yaptırabilmek için ilgili  kurum ve kuruluşların (Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık  Genel Müdürlüğü ve benzeri) mevzuatı gereğince "Gemiadamı Sağlık Yoklama  Belgesi", "Gemi Adamı Olur" belgesi, "Birinci Sınıf Sanayi Dalgıcı Olur", "Özel  Güvenlik Görevlisi Olur" ve benzeri belgeler istenen programlara için de süre  uzatılarak öğrencilerin istenen belgeleri 25 Eylül 2020 Cuma günü mesai bitimine  kadar ilgili yükseköğretim kurumlarına ibraz etmelerine olanak sağlandı.  Ayrıca, Sağlık Bilimleri Üniversitesinde Milli Savunma Bakanlığı ve  İçişleri Bakanlığı nam ve hesabına yerleşen ve bu Bakanlıkların mevzuatına tabi  olan adaylar için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma  Merkezleri tarafından işlemlerde öncelik tanınmasının ilgili üniversitece  sağlanması kararlaştırıldı.

TEK HEKİM RAPORU NEDİR?

Tek hekim raporu, kişinin kendi aile hekiminden (Bağlı olduğu sağlık ocağındaki aile hekimi) alacağı sağlık raporudur. Heyet raporunda birden çok doktorun imzası istenirken tek hekim raporunda aile hekiminin imzası yeterli olur.