YKS Ek Tercihleri İçin Süreç Başladı-Kılavuz Hazırlanıyor 2019

2019 YKS ek tercihleri için geri sayımda son haftaya girildi. Üniversiteler YÖK 'e boş kalan kontenjanları bildirdi ve kılavuz hazırlanmaya başladı. İşte son bilgiler.

YKS Ek Tercihleri İçin Süreç Başladı-Kılavuz Hazırlanıyor 2019

2019 YKS ek tercihleri için süreç başladı.

2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre ilk yerleştirmeler yapıldı. İlk yerleştirmeler sonrası beklenen açıklama geldi ve YKS ek tercih tarihleri kamuoyuna açıklandı.

YÖK ÜNİVERSİTELERE YAZI GÖNDERDİ

Yükseköğretim Kurulu üniversitelere yazı gönderdi ve üniversitelerin , kayıt yapmayan öğrenciler nedeniyle boş kalan kontenjanları bildirmesi istendi.

TARİH SONA ERDİ VE KILAVUZ HAZIRLANIYOR

YÖK tarafından gönderilen yazıda üniversitelere 26 Ağustos tarihine kadar süre verildi. Bu süreye kadar üniversitelerin boş kalan kontenjan sayılarını YÖK 'e bildirmesi istendi. Önceki gün süreç sona erdi ve üniversiteler boş kontenjanları YÖK 'e bildirdi. 

YÖK , üniversitelerden gelen bilgileri derledi ve YKS 2019 ek tercih kılavuzu 2019 'u hazırlamaya başladı. 

TARİH AÇIKLANDI

2019 YKS ek tercihleri için kılavuzun 3 Eylül 2019 günü yayımlanacağına yer verildi. Önümüzdeki hafta Salı günü yayımlanacak tercih kılavuzunda 100 binden fazla kontenjanın olacak.

Ek tercih yapacak kadın-erkek adaylar bu sayfada >>>  TIKLA KATIL

3 Eylül günü kılavuzun yayımlanması ile başvurular alınacak. Başvuru için adaylara 6-7 gün süre verilecek. Öte yandan YKS ek tercihi yapacak adaylardan 20 TL tercih ücreti alınacak.

EK TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDIĞI ANDA İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN