YKS'de Bir Değişiklik Daha (TYT AYT YDT 2020 Sınav ve Başvuru Tarihi)

YKS öncesi YÖK 'ten bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada bazı değişikliklerin daha yapıldığı bildirildi. İşte YKS'deki son değişiklikler ve 2020 YKS başvuru ile sınav tarihi.

YKS'de Bir Değişiklik Daha (TYT AYT YDT 2020 Sınav ve Başvuru Tarihi)

Son dakika : 2020 YKS öncesi bir değişiklik daha.

Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi ilk kez hayata geçirilerek 16 pilot üniversitedeki 3 bin öğretim üyesi ve yaklaşık 36 bin öğrenciye dijital dönüşüm eğitimi verildi. Söz konusu eğitimler sırasında, üniveristeye girişte puan sınırlaması getirilen bölümlere ilişkin detaylara yer verildi. 

YÖK 'ten konu ile ilgili yapılan açıklamada, Yeni YÖK olarak sisteme başarı sıralaması şartı getirildiği ifade edildi. 

HUKUK İÇİN 125 BİN

YÖK 'ten alınan ve resmileşen kararın ardından artık Hukuk Fakültelerine girişte sıralama sınırı olacak. Daha önce 190 bin civarına kadar düşen Hukuk Fakültesi sıralaması 125 binle sabitlenecek. 

ECZACILIK İÇİN SINIRLAMA

Hukuk Fakültesinin yanı sıra eczacılık fakülteleri için de sıralama sınırı geldi. 2020 YKS 'de 100 bin sıralamasına giremeyen adaylar , Eczacılık Fakültelerine yerleştirilmeyecek. 

DİŞ HEKİMLİĞİNE DE SINIRLAMA GELDİ

YÖK 'ten yapılan açıklamada Diş Hekimliğine girişe de sınır getirildiği ifade edildi. Yeni düzenlemeye göre artık 80 binlik sıralamaya giremeyenler diş hekimliğine yerleştirilmeyecek. 

YKS'ye hazırlanan kadın erkek adaylar bu sayfada toplanıyor >> TIKLA KATIL

YKS KILAVUZUNDAKİ O İBARE KALDIRILDI

Türkiye 'yi üniversite eğitiminde cazibe haline getirmek için yapılan çalışmalardan bir diğeri de , devlet ile özel üniversitelerinin yurt dışından kabul edeceği öğrenci sayısı oldu. YKS kılavuzunda konu ile iglili yer alan "Programların kontenjanlarının en fazla yüzde 50'sine kadar yurt dışından öğrenci kabul etme" ibaresi kaldırıldı. Artık kontenjanlar üniversitelerin talepleri doğrultusunda YÖK tarafından belirlenecek. 

Mühendislik lisans programlarıyla tıp, diş hekimliği, eczacılık ve sağlıkla ilişkili diğer programlarda öğrenci alabilmek ve eğitimi sürdürebilmek için gerekli asgari koşullar güncellendi ve kalite çıtası yükseltildi.

Peki sizce başka ne değişmeli? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.

2020 YKS NE ZAMAN?

YKS başvuruları 6 Şubat 'ta başlayacak ve TYT 20 Haziran , AYT ile YDT ise 21 Haziran' da yapılacak.

YKS BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

YKS 'DE ADAYLARIN DA DEĞİŞİKLİK TALEBİ VAR

2020 yKS 'de sürenin arttırılması talebine adaylardan yoğun destek var. Detaylar için TIKLAYIN