YKS 2020 Öncesi Bir Değişiklik Daha Geliyor (YKS Ne Zaman?)

2020 YKS öncesi bir değişiklik daha yapılıyor. MEB'den yapılan açıklamada öğretmenlik bölümlerine kontenjan ve puan sınırlaması getirileceği bildirildi. İşte detaylar ve son bilgiler ile 2020 YKS tarihi.

YKS 2020 Öncesi Bir Değişiklik Daha Geliyor (YKS Ne Zaman?)

2020 YKS öncesi bir değişiklik daha geliyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk , önceki gün bir açıklama yaptı. İstanbul'da 2023 Eğitim Vizyonu ile "Birlikte Bir Yıl"  adlı toplantıya katıldı.

Burada konuşan Bakan Selçuk , üniversitelerin öğretmenlik bölümlerinde kontenjan sınırı getirmek için çalışmalara başladıklarını söyledi ve  "Bizim 2035’lere kadar hangi branşta ne kadar öğretmene ihtiyacımız var çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz. Buna göre de yüksek öğretimle bağlantısını da kontenjan sınırlaması biçiminde de ele alıyoruz." dedi.

YKS 'DE YAPILAN DİĞER DEĞİŞİKLİKLER

Öğretmenlik bölümlerine kontenjan sınırlamasının yanı sıra YÖK, aşağıdaki değişiklikleri de yapıyor. 

- YÖK, Üniversiteye girişte 14 programda özel yetenek sınavının kaldırılması yönündeki kararı 1 sene ertelediğini açıkladı. Ancak bu karara Cumhurbaşkanlığından tepki geldi. Geçtiğimiz gün yapılan açıklamada bu kararın tekrar değerlendirilmesi istendi. 

Öğretmenlik alanlarına kontenjan sınırlaması geleceği açıklandı. Öğretmenliğin yanı sıra Tıp, Hukuk ve mühendislik fakültelerine yerleştirmede de sınırlama getirilecek.  

Bu kapsamda, 2020 YKS 'de özel yetenek sınavı ile  öğrenci alımı yapacak öğretmenlik programlarına adayların, başvuru yapabilmek için TYT'de en düşük 800.000'inci başarı sırasına sahip olma şartının aranmasına karar verildi.

YKS NE ZAMAN?

YKS başvuruları 6 Şubat 'ta başlayacak ve 3 Mart tarihine kadar alınacak.

TYT 20 Haziran 2020 'de, AYT ile YDT 21 Haziran 2020 'de yapılacak.

YKS BAŞVURUSU BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN