Ve O An Geldi YKS Başladı

3 milyondan fazla öğrencinin başvurdu YKS başladı. Saat 10.15’te başlayan sınavda milyonlarca aday hayallerindeki bölümler için 165 dakika ter dökecek.

Ve O An Geldi YKS Başladı

2022 YKS ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın yapılacak. ÖSYM’nin en geniş katılımlı ve en kapsamlı sınavı YKS bu sene 165 dakika sürecek. 2022 YKS’de 2 yeni değişiklik var.

Sınava girmek için saatler öncesinde okulların önüne giden öğrenciler için sınav süreci 10.15 itibariyle başlamış oldu.

YKS’de önceki senelere göre bu sene bazı değişiklikler yapıldı. Adayların üniversite tercih edebilmeleri için belirlenen baraj puanları kaldırıldı. Adayların TYT'de yer alan testlerden herhangi birinden 0,5, AYT'de ise aynı şekilde 0,5 ham puana sahip olması yerleştirme puanının hesaplanabilmesi için yetecek. Yani bu puanlara sahip olan her aday tercih yapabilecek.

Sınav Süresinde Değişiklik

Adayları bekleyen güzel bir gelişme ise sınav süresi ile ilgili oldu. Daha önceki senelerde sürenin yetersizliğinden dolayı bazı adaylar dert yanmıştı. Bu sene ise yapılan değişiklikle sınav süresi uzatıldı. Daha önce 135 dakika olan sınav süresine 30 dakika eklenerek sınav süresi 165 dakikaya uzatıldı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /