Üniversite Tercihleri Sona Eriyor-İşte Üniversite Kayıt Tarihleri ve YKS Tercih Sonuçları İçin Beklenen Tarih

ÖSYM Başkanlığı , yaptığı açıklamada 2020 yılı üniversite tercihlerinin bugün sona ereceğini duyurdu. Üniversite tercihlerinde sona gelinmesi ile birlikte tercihlerini yapan öğrenciler, sonuçların ne zaman açıklanacağını , sonuçların ardından üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda YKS süreci hakkında bilgilendirmede bulunduk.

Üniversite Tercihleri Sona Eriyor-İşte Üniversite Kayıt Tarihleri ve YKS Tercih Sonuçları İçin Beklenen Tarih

YKS tercihleri sona eriyor: İşte sonuçlar için beklenen tarih ve üniversite kayıt tarihleri.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 2020 yılı üniversite tercihlerinin bugün sona ereceğine yer verildi. YKS tercihini henüz yapmayan adayların 14 Ağustos 2020 saat 23.59 'a kadar tercihlerini yapması gerektiğine yer verildi. 

TERCİH KILAVUZU

ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda tercih kılavuzuna şu şekilde yer verildi:

2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): Tercihlerin Alınması

2020-YKS tercih işlemleri, 06 Ağustos 2020 tarihinde saat 10.00'da başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Tercih işlemleri, 14 Ağustos 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. 

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

2020-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

 Tablo-3

 Tablo-4

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM Başkanlığı tarafından YKS tercih sonuçlarının ardından üniversite kayıt tarihleri hakkında şu bilgilere yer verildi:

"YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır."

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN?

2020 YKS tercih sonuçları hakkında ÖSYM duyurusu şu şekilde: "Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir."

Tercih sonuçları için bir tarih verilmedi. Ancak Tercih sonuçlarının en geç 24 Ağustos 2020 tarihine kadar açıklanması bekleniyor. Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

Tercih sonuçları açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN