Son Dakika YÖK Açıklaması: 2021 YKS'de Değişiklik Yapıldı

2021 YKS öncesi bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 2021 yılında bazı bölümlere kontenjan sınırı geleceği , bazı bölümlerde kontenjanların düşürüleceği , bazılarında ise kontenjanların artırılacağına yer verildi.

Son Dakika YÖK Açıklaması: 2021 YKS'de Değişiklik Yapıldı

Son dakika : 2021 YKS'de değişiklik.

Yükseköğretim Kurumu tarafındna son dakika açıklamaları yapıldı ve yapılan açıklamalarda 2021 yılı Yükskeöğretim Kurummları Sınavı yerleştirmelerinde değşiklik yapıldığına yer verildi. Yapılan değişikliklerde nazı bölümlerin puanları düşürüldü.

YÖK Danışma Kurulu tarafından alınan karara göre öğretmenlikte geçen sene başlatılan kontenjan uygulamasının bugün de devam edeceğine yer verildi ve Mühendislik alanında kontenjanlar azaltılacak. Bunun yanı sıra hukuk fakültelerinde de sıralama düşürüldü. 

"Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu" toplantısı yapıldı. Yapılan toplantının adından bir açıklama geldi ve toplantıda alınan kararlar kamuoyu ile paylaşıldı. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın başkanlığında toplanan kurul, "Milli Eğitim, Sağlık, Sanayi ve Teknoloji, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve YÖK'ten kurul üyesi isimlerin katkıları ile gerçekleşti. 

İşte toplantıda alınan kararlar ve 2021 YKS'de yapılması planlanan değişiklikler:

- Geçen sene öğretmenlik programları için alınan kararların sürdürülmesi ve kontenjanlarda artışa gidilmesi.

- Hukuk fakültelerinde, üniversitelerin boş kontenjanlarının tespit edilmesi ve bujna göre üniversite bazında kontenjan belirlenmesi

- Hukuk Fakültelerinde taban sıralama 100 bine çekilecek.

- Mühendislik alanında , ülke ihtiyaçları göz önüne alınarak toplam kontenjanların azaltılması,

- Sağlık bölümlerinde ise yeni kurulan fakülte ile programlar dahil olmak üzere toplam kontenjanların tespitinde tedrici olarak da bazı alanlarda kontenjanların düşürülmeye devam edilecek,

- İlk ve Acil Yardım gibi ön lisans programarının eğitime başlanması ve sürdürülmesiyle ilgili olarak paydaşların da görüşünün alınarak standartların geliştirilmesine,

- Üç büyük şehrimizde Ankara, İstanbul ve İzmir'de sağlık ön lisans bölümlerine sınırlama getirilmesi ve kontenjanların azaltılması planlanıyor Öte yandan vakıf yükskeöğretim kurumlarında yeni ikinci öğretim sağlık ön lisans programları açılmayacak.

- KKT'de sağlık bölümlerinin açılmamasının devam etmesine karar verildi.

2021 YKS NE ZAMAN?

2021 yılında YKS 26 - 27 Haziran 2021 gnlerinde yapılacak. YKS sürecinden ve sorulardan, sonuçlardan bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN