Son Dakika! ÖSYM'den YKS Açıklamaları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, hafta sonu uygulanacak 2020 YKS öncesinde koronavirüs konusunda alınan tedbirlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son Dakika! ÖSYM'den YKS Açıklamaları

Sınav binalarının bahçelerinde adaylar ve görevliler dışında kimsenin alınmayacağını, sınav girişinde maske dağıtımı ve dezenfektan dağıtımı olacağını hatırlatan ÖSYM Başkanı Aygün, sınav binalarının önlerinde yığılmanın önlenmesi için ve sosyal mesafenin korunabilmesi için YKS'ya girecek adayların sınavlara en fazla bir yakını ile gelmeleri çağrısını yineledi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün'ün açıklamalarında şu ifadeler görüldü: Adaylara TYT'de 120 soru için 165 dakika, AYT'de 160 soru için 180 dakika, YDT'de 80 soru için 120 dakika süre verilecektir.Sınav binaları sınavdan önce detaylı olarak temizlenecek ve dezenfekte edilecektir.Bina önlerinde yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için sınava en fazla bir yakınınız ile geliniz.Sınav binalarının bahçelerine adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmayacaktır.Sınav binasına girişte, bina içerisinde ve sınav binasından çıkışta adayların sosyal mesafeyi korumaları için görevliler tarafından yönlendirme yapılacaktır.Bina girişinde adayların ellerine dezenfektan uygulanacaktır.Bina girişinde adaylara maske dağıtılacaktır.Adaylar kendi maskeleri, siperlikleri ve el dezenfektanlarıyla sınava girebilecekler.