ÖSYM'den Son Dakika YKS Tercih Duyurusu-İşte YKS Tercih Sonuç ve Üniversite Kayıt Tarihi

YKS tercihleri ile ilgili ÖSYM 'den son dakika duyurusu geldi. Yapılan açıklamada tercihlerin 29 Temmuz günü sona ereceğine yer verildi. İşte YKS tercih sonuçlarının açıklanması beklenen tarih ve Üniversite kayıt tarihleri.

ÖSYM'den Son Dakika YKS Tercih Duyurusu-İşte YKS Tercih Sonuç ve Üniversite Kayıt Tarihi

ÖSYM 'den YKS tercihleri hakkında son dakika uyarısı.

Ölçme Seçm ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, 2019 yılı Üniversite tercih işlemlerinde son saatlere girildiğine yer verildi. Söz konusu açıklamada , tercih yapmak isteyen adayların , ÖSYM AİS üzerinden tercihlerini bugün iletmesi gerektiğine yer verildi.

TERCİHLER 23.59 'DA SONA ERİYOR

2019 yılı YKS tercih işlemleri 29 Temmuz 2019 saat 23.59 'da sona eriyor. Tercih yapmak isteyen adayların bu saate kadar tercihlerini ÖSYM Başkanlığı 'na iletmesi gerekmektedir. 

ÖSYM 'den yapılan son dakika uyarısında şu ifadelere yer verildi:

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercihlerin bugün sona ermesinin ardından 1 milyondan fazla aday için üniversite tercih sonuçları süreci başlayacak. Adaylar, tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. 

2018 yılında YKS tercihleri 7-14 Ağustos tarihleri arasında yapılmıştı. Tercihlerin 14 Ağustos 'ta sona ermesinin ardından sonuçlar 31 Ağustos 2019 günü açıklanmıştı. Bu yıl da yine bu şekilde tercihlerin 15-20 gün içinde açıklanması bekleniyor. Tercih sonuçlarının 12-16 Ağustos tarihlerinde açıklanması bekleniyor. 

YKS tercihi yapan adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM 'den üniversite kayıt tarihleri hakkında şu açıklama yapıldı:

"YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır."

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN