ÖSYM'den 2020 YKS Açıklaması (Koronalı Öğrenciler , Sınava Girecek Kişi Sayısı ve Sınav Tarihi)

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada koronaya yakalanan öğrencilerin nasıl sınava alınacağı , sınav tarihinin değişip değişmeyeceği ve sınava girecek öğrenci sayısına yer verildi.

ÖSYM'den 2020 YKS Açıklaması (Koronalı Öğrenciler , Sınava Girecek Kişi Sayısı ve Sınav Tarihi)

2020 YKS ile ilgili son dakika açıklaması.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün yaptığı açıklamada 2020 YKS 'ye girecek öğrencilerden  testi pozitif çıkan öğrenciler için kararı duyurdu.

YKS 'YE GİRECEK ÖĞRENCİ SAYISI AÇIKLANDI

Hürriyet Gazetesi 'ndne Nuray Çakmakçı 'nın kaleme aldığı yazısında 2020 YKS ile ilgili detaylara yer verildi. Buna göre YKS 'ye girecek aday sayısının belli olduğunu söyledi. Buna göre 2020 YKS 'ye 2 milyon 433 bin 219 kişi girecek.

KORONAYA YAKALANAN ÖĞRENCİLER SINAVA NASIL GİRECEK?

"Koronovirüse yakalanan adaylar için bir çalışmanız var mı?" sorusuna Prof. Dr. Halis Aygün "Sınavın uygulanacağı dönemde COVID-19 testi pozitif olan adaylar ÖSYM Başkanlığımıza başvurmalı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda bu adaylarımız yedek sınav binalarımızda sınava girebilecekler. Henüz böyle bir başvuru almadık." şeklinde cevap verdi.

SINAV ÖNCESİ MASKE VE DEZENFEKTAN

ÖSYM Başkanı, sınav öncesi öğrencilere maske ve dezenfektan dağıtılacağını söyledi.

YKS TARİHİ DEĞİŞECEK Mİ?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün , YKS tarihinin değişmeyeceğini , 27-28 Haziran tarihlerinde YKS 'nin yapılacağını söyledi. (Kaynak: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nuran-cakmakci/osym-baskaniyla-universite-sinavini-konustum-iste-2-5-milyon-adayin-merak-ettigi-onlemler-41528628)

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 YKS giriş yerlerinin , diğer sınavlarda olduğu gibi sınavdan 10 gün önce aaçıklanması bekleniyor. Sınav giriş belgeis yayımlandığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN