ÖSYM'den 2020 YKS Açıklaması Geldi

2020 Yükseköğretim Kurumları sınavı ile ilgili ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün 'den son dakika açıklamaları geldi. Aygün, sınav merkezi atamalarının yapıldığını ve soruların basılmaya başlandığını söyledi.

ÖSYM'den 2020 YKS Açıklaması Geldi

2020 YKS soruları basıldı. ÖSYM Başkanı açıkladı.

Szöcü 'den Sultan Uçar bugün kaleme aldığı yazısında ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ile yaptığı görüşmesini yazdı. Aygün ile yaptığı görüşmede 2020 yılı YKS sürecinin detaylarını öğrendi.

SORU BASIMLARI BAŞLADI

Halis Aygün , soruların alanında uzman olan binlerce akademisyen tarafındna hazırlandığını ve soru basımlarının başladığını söyledi. Soruların akademisyenlerin 40 gün boyunca bir merkeze kapanması ile hazırlandığını , akademisyenlerin , matbaa çalışanlarının çöplerinin bile dışarı atılmadığını söyleyen Aygün, sürecin devam ettiğini söyledi.

SINAV BİNALARINA ATANMA SÜRECİ TAMAMLANDI

Aygün açıklamasının devamında, sınav merkezlerine atamaların bittiğini , gizlilik ilkelerinin eksiksiz şekilde uygulandığını söyledi. 

Geçen sene alınan tedbirlere bu sene korona tedbirlerinin de eklendiğini ve soruların bu şekilde tamamlandığını söyleyen Aygün , matbaa çalışmasındaki tüm ekiplerin yemek, dinlenme mekanları da dahil tüm alanlarında sosyal mesafe kuralına riayet edildiğini , sağlık personellerinin de burada hazır bulunduğunu söyledi. 

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

ÖSYM Başkanlığı, merkezi sınavların giriş yerlerini sınavdan 10 gün önce açıklamaktadır. 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS 'nin giriş yerlerinin ise 17 Haziran 2020 günü açıklanması bekleniyor.

Sınav giriş yerleri belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMERA SAYISI ARTTIRILDI

Kamera sayısının geçen yıla göre arttırıldığını söyleyen Aygün, sınava gireceklere "Siz sadece sınava odaklanın. Biz sınavla ilgili tüm önlemleri planladık" mesajını verdi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA
Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2020/yazarlar/sultan-ucar/sir-kutusu-acildi-5828837/