İşte YKS’ye Girecek Aday Sayısı ve YKS’de Yapılan Değişiklikler

Milyonlarca öğrenci YKS için geri sayıma girmişken öğrenciler kaş kişiyle yarışacağını merak ediyor. İşte 2022 YKS hakkında bilinmesi gerekenler.

İşte YKS’ye Girecek Aday Sayısı ve YKS’de Yapılan Değişiklikler

Hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) 3 milyon 243 bin 425 aday kendi arasında yarışacak. İki senedir pandemi nedeniyle maske ile sınava giren adaylar bu sene maske zorunluluğu olmadan sınava girecek.

Adayları Değişiklikler Bekliyor

YKS’de önceki senelere göre bu sene bazı değişiklikler yapıldı. Adayların üniversite tercih edebilmeleri için belirlenen baraj puanları kaldırıldı. Adayların TYT'de yer alan testlerden herhangi birinden 0,5, AYT'de ise aynı şekilde 0,5 ham puana sahip olması yerleştirme puanının hesaplanabilmesi için yetecek. Yani bu puanlara sahip olan her aday tercih yapabilecek.

Sınav Süresinde Değişiklik

Adayları bekleyen güzel bir gelişme ise sınav süresi ile ilgili oldu. Daha önceki senelerde sürenin yetersizliğinden dolayı bazı adaylar dert yanmıştı. Bu sene ise yapılan değişiklikle sınav süresi uzatıldı. Daha önce 135 dakika olan sınav süresine 30 dakika eklenerek sınav süresi 165 dakikaya uzatıldı.

İl ve İlçe Nüfus Müdürlükleri Açık Olacak

18-19 Haziran 2022 tarihlerinde uygulanacak 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2022-YKS) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı bulunmayan, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ÖSYM sitesinde belirtilen İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, 18 Haziran 2022 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 saatleri arasında ve 19 Haziran 2022 Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /