2020 YKS'ye Girecekler : Bu Bölümleri Tercih Edenlere Burs Müjdesi

2020 YKS başvurusu için geri sayımda son haftalara giriliyor. YKS için geri sayım devam ederken Bakan Pakdemirli, 2020 YKS tercihleri öncesi burs müjdesi verdi.

2020 YKS'ye Girecekler : Bu Bölümleri Tercih Edenlere Burs Müjdesi

2020 YKS'ye gireceklere burs müjdesi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli önceki gün bir açıklama yaptı. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada, YÖK ile Tarım Bakanlığı 'nın bir protokol imzaladığını ve imzalanan işbirliği protokolü ile binlerce öğrenciye burs yolunun açıldığını söyledi. 

YÖK ile imzalanan prokole dair detayları kamuoyu ile paylaşan Bakan Pakdemirli, altyapıların ortak şekilde kullanılması, personel eğitimleri, Ar-Ge çalışmaları, mesleki öğrenci eğitimlerinin artması, çiftçilerin eğitilmesi ve tarımsal yayım hizmetlerinde YÖK ile birlikte çalışacaklarını söyledi. 

ÜNİVERSİTELER , BULUNDUKLARI ŞEHRE KATKI SAĞLIYOR

Üniversitelerin , bulundukları şehirlere destek verdiğini , bölgesel kalkınmayı arttırdığını söyleyen Bakan Pakdemirli, illerde bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak tarım master planlarının da protokol kapsamına alındığını söyledi. Bakan Pakdemirli, coğrafi işaretli ürünlere dair farkındalık oluşturacak etkinliklerin de düzenleneceğini dile getirdi.

BURS MÜJDESİ

2020 YKS 'ye girip ilk 10 binde yerini alacak öğrencilere de burs müjdesi veren Bakan Pakdemirli bunun üzerinde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Buna göre ilk 10 bine giren ve ziraat, gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, orman mühendislikleri, veterinerlik gibi fakülte ile bölümleri tercih eden ve bu bölümlere yerleşenlere burs verilecek.

Peki siz ilk 10 bine girince ziraat , gıda, su ürünleri, balıkçılık teknolojisi, orman mühendislikleri, veterinerlik gibi bölümleri tercih edecek misiniz? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilir, YKS 'ye hazırlanan diğer öğrencilerle bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

2020 YKS NE ZAMAN?

2020 yılında YKS başvurusu 6 Şubat 'ta başlayacak ve 20 Haziran' da TYT ,21 Haziran 'da AYT ile YDT yapılacak.

YKS başvurusu yapacak diğer adaylar bu sayfada TIKLA KATIL